1- Eski sevgilinizin fotoğraflarını paylaşmak

İlişki yeni bitmiş, buhranlı günler geçiriyorsunuz. Nereye baksanız, hangi sayfayı açsanız eski sevgiliniz ile bir anınız canlanıyor zihninizde. Sosyal medya lafını duymak istemiyorsunuz. Ama elinizden de bırakamıyorsunuz. Bütün bu gerginlikler birleşiyor ve içinizden eski sevgilinizle olan bir fotoğrafı paylaşmak geliyor. Sadece dakikalar içinde, ne olduğunu anlamadan yağan yorumlar, atılan mesajlarla görüyorsunuz ki büyük bir yanlış yaptınız. Geçmiş olsun, ayıklayın post'un taşını.

2- Bütün ülkenin yas tuttuğu bir günde tatil fotoğrafı koymak

Biliyoruz insan paylaşmadan duramıyor, gittiği kumsalı, yediği balığı. Ama bunun da bir zamanı olması gerekli. Ola ki bizim gibi kaygan gündemli bir ülkede yaşıyorsanız ve bir dakika sonra ne gibi bir üzücü haberle karşılacağınızı bilmiyorsanız, dikkatli olun. Gündeme iyice bir hakim olun. Sonra en mutlu anım diye paylaştığınız bir fotoğraf yüzünden neredeyse vatan haini ilan edilebilirsiniz. Biliyorsunuz ki burada atış serbest.

3- Irkçı yorumlar yapmak

Sadece sosyal medyada değil, hayatın tüm mecralarında kötü sonuçlar doğuran ve doğurması gereken bu davranış biçimini, sosyal medya maskesi altında rahatça yaparım diyorsanız, yanılıyorsunuz. Bu hatayı yaparak belki de klavye başında kendinizi tatmin edebilirsiniz ama sokağa çıkacak ya da tekrardan online olacak yüzünüz olabilecek mi, bilemiyoruz.

4- Seksist paylaşımlarda bulunmak


Başkasını aşağılamaktan daha kötüsü aşağıladığının farkında olmamak diyebiliriz. Aşağılamanın bi ata sporu olduğu ülkemizde klavye arkasında görünmemenin verdiği haz ile yapılan yorumların veya ortaya atılan ilkel fikirlerin sahiplerine hayatlarında başarılar diliyoruz.

Hürriyet Haber