HAYALİNİ ELİNDEN ALDILAR

Samsun Canik Belediyespor Antrenörü Musa Davulcu'nun 7 ay önce Malatya'dan Samsun'a getirerek atletizmle tanıştırdığı Rabia Cirit, Antalya'da yapılan Bedensel Engelliler Atletizm Türkiye Şampiyonası'nda gülle atma (F41) kadınlar kategorisinde dünya barajını geçti. Hayalini kurduğu milli takıma seçilmeyi beklenen 18 yaşındaki sporcu, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'nu tarafından Ay-Yıldızlı bayrağı temsil için çağırılmadı. Fransa'nın başkenti Paris'te 27 Mayıs - 1 Haziran'da yapılan Uluslararası Atletizm Grand Prix Turnuvası'na gidemeyen yetenekli sporcunun antrenörü Davulcu, federasyon görevlilerini ateş püskürdü.

ONLARIN AMACI GEZMEK

Rabia Cirit'in milli takıma seçilme hakkının elinden alındığını belirten Musa Davulcu, "7 aylık çalışmalarımız boşa gitti. Bu emek hırsızlığından başka birşey değil. Federasyondaki yetkililer bütçeden dolayı Rabia'yı götürmediklerini söylediler. Fakat milli kafilede, ikisi hiç yarışamayan toplam 7 başarısız isim, Fransa'ya götürülüyor. Bazı sporcuların katılacakları yarışlar için başvuruları dahi yapılmıyor. Mili takım istenilen başarıyı yakalayamadığı gibi federasyon 110 bin TL zarara uğratılıyor. İsteğim kimsenin hakkını çalmayan, amacı yurt dışında gezme olmayan, sadece bu spora hizmet eden isimlerin gelmesi" diye konuştu.

TEKNİK EKİP ART NİYETLİ

Musa Davulcu, yetenekli sporcu Rabia'nın yerine tercih edilen isimlerin 45 yaşında olmasının üzüntü verici olduğu ifade ederek, "Federasyon 'Gelecek vaat eden sporcu istiyoruz' diyor ama kişisel hırslar nedeniyle gencecik bir sporcunun milli takıma alınmamasına göz yumuluyor. Teknik ekip art niyetli bir ekip. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) As Başkanı Mehmet Sirkeci ve TBESF Teknik Kurulu Başkanı Salih Öztürk, hiçbir hatayı kabul etmedikleri gibi diğer kurumlara suç atıyor. Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a ve sporu yöneten isimlere sesleniyorum. Bu geleceği parlak sporcunun hakkının yenmesine izin vermeyin" şeklinde konuştu.

HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADIM

Genç yaşta memleketinden koparak atletizm sevdasının peşine Samsun'a yerleşen Rabia Cirit, "Musa Davulcu hocam ile 7 ay boyunca çok çalıştık. Sonunda hedefimiz olan dünya barajını geçtik. Bu başarının bana milli takımın kapılarını açacağını biliyordum. Fakat sevincimizi kursağımızda bıraktılar. Milli takıma seçilemediğimi öğrendiğimde büyük hayal kırıklığı yaşadım. Beni milli takıma seçmeyenlere inat, daha çok çalışacağım. Tekrar dünya barajını geçip, tüm engellere rağmen Ay-Yıldızlı bayrağımızı temsil edeceğim" diye konuştu.

Tugay BAŞSAN