Bir düğün ve kongre merkezinde düzenlenen iftar programında, meslek mensupları, oda yöneticileri ve çeşitli illerden gelen meslek odası temsilciler ile Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Osman Karamercan, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, Konya Vergi Dairesi Başkanı Musa Kazım Ünver ile Konya Baro Başkanı Mustafa Aladağ bir araya geldi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program oruç açılmasıyla devam etti.
Programda konuşan Konya SMMMO Başkanı Seyit Faruk Özselek, Ramazan ayının bereketinin Türkiye'de, komşu ülkelerde ve dünyanın değişik bölgelerinde yaşanan savaşları ve zulümleri sona erdirmesinin en büyük temennileri olduğunu söyledi.
Başkan Özselek, göreve geldiği günden itibaren, 'Birlik ve beraberlik içinde mesleki gelişim' sloganıyla çalışmaya başladıklarını belirterek, 'Bizim için sizlere hizmet etmek görevdir. Makamlar, mevkiler gelip geçicidir. Biz geride 'Hoş Bir Sada' bırakmak, gelecekte hayırla anılmak istiyoruz. Önceliğimiz siz değerli meslek mensuplarının çalışma şartlarını daha iyileştirmek, sorunlara çözüm yolları üretmek, mesleğin saygınlığını artırmaya katkı sunmaktır. Bu vesileyle her zaman diyaloğa ve iletişime açığız. Sizlerin sorunlarını biliyor ve bu sorunları her zaman her platformda dile getiriyoruz. Getirmeye de devam edeceğiz. Bilgi çağındayız ve her an yeni gelişmelerle karşı karşıyayız. Mesleğimiz sürekli yenilenmeyi zorunlu kılıyor. Her gün yeni bir kanun yeni bir tebliğ çıkıyor. Bu nedenle her fırsatta sizlere mesleki eğitim programları sunduk. Eğitim olmazsa olmazımız' dedi.
Bir yıl içerisinde yaklaşık 40 mesleki eğitim semineri düzenlediklerini ifade eden Selek, 'Bu eğitimleri ilçelere ve bürolarından gelemeyen tüm meslektaşlarımıza da canlı yayınla ayağına götürdük. Ortalama her hafta bir etkinlik yaptık. Bundan sonra da eğitim çalışmalarımız aynı hızıyla devam edecektir. Düzenlemiş olduğumuz yemek organizasyonumuzda, Sayın Maliye Bakanımız Naci Ağbal'ı ağırlayarak sorunlarımızı ve çözüm önerilerini kendisine ilettik, kendisi de sizlerin huzurunda sorunlarımızın pek çoğunu, çözebileceğini ifade ettiler. İnşallah bizde bunların takipçisi olacağız' diye konuştu.
Selek, meslektaşlarının, yoğunluğunu ve yorgunluğunu en aza indirmek için sosyal faaliyetlere de önem verdiklerini kaydederek, 'Pek çok sosyal faaliyete imza attık. Milli ve manevi günlerimizi de unutmadık. Düşüncelerimizi sizler ve kamuoyu ile paylaştık' şeklinde konuştu.
İftar programı konuşmaların ardından sona erdi.

Konya SMMMO’da geleneksel iftar programı