Samsun Haber: Samsun'da son zamanlarda artan intihar girişimleri bazen polisler, bazen de vatandaşlar tarafından önleniyor. Heyder soyisimli bir aile ise intiharı bir sektör haline getirmiş durumda.

Farklı şehirlerde intihar girişimlerini yineleyen Kastamonu Araç nüfusuna kayıtlı Heyder ailesinin yeni hedefi Samsun oldu. Sık sık farklı bahanelerle, buldukları binaların çatısına çıkıp intihar girişiminde bulunan aile, talep ettikleri para yardımını alınca inithardan vazgeçiyor.

REKTÖR BİLGİÇ ENGELLEMİŞTİ

Ocak ayında, 30 yaşındaki Mehmet Heyder, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin çatısına çıkıp, ev sahibine olan borcu sebebiyle intihar etmek istemişti. Heyder'in girişimi bulunduğu toplantıyı terk ederek olay yerine gelen Rektör Prof.Dr.Sait Bilgiç tarafından engellenmişti.

HAYIRSEVER İŞ ADAMI SAHİP ÇIKTI

Yine Samsun'da geçtiğimiz günlerde bir binanın çatısına çıkıp borcu olduğu için inithar edeceğini ifade eden şahıs, hayırsever bir işadamının borcu üstlenmesi üzerine intihardan vazgeçmişti.

DALGA GEÇİYORLAR

Daha önce farklı şehirlerde yine benzer girişimlerde bulunduğu öğrenilen 19 yaşındaki Onur Heyder ise, geçtiğimiz gün Samsun Gazi Devlet Hastanesi'nin çatısına çıktı. Vatandaşlara korku dolu anlar yaşatan Heyder, müzakereci polislerin "Aşağı in paranı vereceğiz" demesi üzerine intihardan vazgeçti. İfadesi alınmak üzere gözaltına alınan Heyder, basın mensuplarının sorularına "Cenneti görmek istemiştim, bu sebeple kendimi atacaktım" dedi.

ÇATIDA AKROBASİ

Türkiye'nin birçok şehrinde intihar girişiminde bulunan aynı aileden şahıslar, yaptıkları tehlikeli hareketlerle vatandaşlara panik dolu anlar yaşatıyor. Çatı üzerinde sık sık yer değiştirip, bedenlerini sarkıtarak dikkat çeken aile üyeleri, amaçlarına ulaşana kadar ne gerekiyorsa yapıyor.

VATANDAŞ TEPKİLİ

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ekip sevk edilmesi vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor. Her türlü ihbarı değerlendirerek vatandaşın yardımına koşan Emniyet Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri saatlerce intihar girişimlerinde görev alıyor.

ÇARE BULUNMALI

Samsun Emniyet Müdürlüğü ekiplerince sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadesi alınmak üzere gözaltına alınan intihar girişimcileri, bir süre sonra serbest bırakılıyor.
Aile sadece intihar girişimleri ile değil, sık sık hasta olan çocuk iddiasıyla da para yardımı talebinde bulunarak gündeme geliyor. Heyder ailesi, Türkiye'nin birçok şehrinde kalp kapakcığı bozuk olduğunu iddia ettikleri çocuklarının vesikalık fotoğrafları ile para yardımı istiyor. Konunun gerekli değerlendirmeler altına alınıp önlenmesini isteyen vatandaşlar, "Duygularımızı sömürüyorlar, artık devlet buna bir çare bulmalı. Her derdi olan çatıya mı çıksın?" dedi.

Tayfur KARA