MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Manisa'da askerlerin zehirlenmesi olayını değerlendirerek, yaşananların üzüntü verici olduğunu ifade etti.

Askerlerin zehirlenmesi olayının son derece mühim olduğunu kaydeden Usta, "Devlet olarak çocuklarımızı koruma yükümlülüğümüz var, onlar bize, devlete emanettir. Devlet de onları en iyi şekilde korumak durumundadır. Maalesef açıklamalar tatminkar değildir" dedi.

EN AĞIR CEZAYI ALMALILAR

Olaya ilişkin yemek ihalesinin iptal edilmesinin yeterli olmadığını savunan Usta, "Bu şirketle ve bütün idarecileriyele ilgili hem idari hem de adli soruşturmalar hiçbir şekilde taviz verilmeden yapılmalı. Bu, basit bir şekilde geçiştirilecek bir olay değildir. Sorumluların da en ağır şekilde cezalandırılması gerekir. Burada, hiçbir şekilde idareyi koruma güdüsüyle de hareket edilmemesi gerekir. İdareyi korumak devleti korumak anlamına gelmez. Devleti, milleti korumak bu işin üzerine gitmekle olur. Bunun da en iyi şekilde yapılması gerekir" dedi.

KOLAY GEÇİŞTİRİLEMEZ

Sorunun üzerine gidilmesi ve bütün kışlaların denetlenmesi gerektiğine vurgu yapan Usta, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Demek ki burada bütün kışlaların gözden geçirilmesi lazım. Hatta merkezde de bunun denetimiyle ilgili bir birimin oluşturulması faydalı olacaktır diye düşüyorum. Belki bu olaylar daha da artsa savaşta kaybetmediğimiz ölçüde askerimizi şehit vereceğiz. Bu, kolay geçiştirilecek bir konu değildir. Eğer burada suikasta gidecek bir şey varsa, uzun dönemde Türkiye'yi etkileyecek başka sonuçlar da doğabilecektir. Konunun en iyi şekilde araştırılması gerekir."