Samsun Haber: Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi servislerinde yeni düzenlemeler yapıyor. Hastalara ve hasta yakınlarına daha iyi hizmet vermeyi amaçladıklarını belirten Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Uzm. Dr. Alaiddin Domaç, 700 metrekare olan çalışma alanını bin 800 metrekareye çıkardıklarını, müdahale yataklarının sayısını da arttırdıklarını söyledi.

RENGARENK KORİDORLAR

Acil servisin bundan önceki dönemde 700 metrekare olduğunu, yapılan çalışmaların ardından alanı bin 800 metrekareye çıkardıklarını dile getiren Başhekim Domaç, 'Çocuklar hastaneye gelirken, korkmamasını amaçladık ve çalışmalarımızda da bunu ön plana çıkardık. Acil serviste yaptığımız çalışmalarla, servisimizi çocuk parkı gibi düzenlemeyi hedefledik. Gerek poliklinik alanları gerek müşahede alanlarımız olsun her alanla canlı renkleri kullandık, çocukların kendilerini oyun alanında hissetmelerini amaçladık. Ayrıca eski acilimizin, kadın doğum alanında bazı fiziki sıkıntılar yaşıyorduk. Şimdi acil bir durumda, iki hekimin aynı anda hizmet verebileceği poliklinik alanına sahibiz ve 8 müşahede yatağına sahip bir kadın doğum aciliyiz' ifadelerini kullandı.

YILDA 250 BİN HASTA MÜRACAAT EDİYOR

Hastaneye, Samsun'a ve bölgeye daha iyi hizmet vermeyi hedeflediklerini belirten Başhekim Domaç, hastane aciline yılda ortalama 250 bin hastanın müracaat ettiğini söyledi. Domaç, 'Böyle bir geniş alanda hem daha rahat çalışacağız hem de hastalarımız daha konforlu ve rahat alanlarda tedavi görecek. Sağlık Bakanlığı, acilleri yeşil, sarı ve kırmızı alan şeklinde böldü. Kırmızı alan dediğimiz kısım, poliklinikte de tedavisi olabilecek hastaların tedavi gördüğü, sarı alan, ciddi müdahale gerektirebilecek hastaların takiplerinin yapıldığı alanlardır ve kırmızı alan ise hastayı kaybetme durumuna geldiğimizde gerekli müdahalenin yapıldığı yerdir. Bizde acilimizde buna yönelik alanlar dizayn ettik. Sarı alanımız daha önce 4 sedye kapasiteliydi, şimdi 9 sedye kapasiteli. Yine önceden 8 müdahale yatağımız vardı, şimdi 17 yatağımız var ve acil bir durumda bunu 20'ye kadar çıkarabiliyoruz. Bekleme alanımızı da iki katına çıkardık, böylelikle hizmetimizi daha güzel bir hale getirmeye çalıştık' şeklinde konuştu.

Zeynep Irmak ÖCAL