Kültürel ve sanatsal faaliyetlerle dikkat çeken Canik Belediyesi, Samsunlulara farklı bir sanat akşamı yaşattı. CKM'de düzenlenen Necip Fazıl Kısakürek Şiir Okuma Yarışması'nda, Türkiye'nin 10 farklı ilinden finale kalan yarışmacılar okudukları şiirlerle kulakların pasını sildi.

JÜRİYİ ZORLADILAR

Başkan Osman Genç'in yanı sıra Ordu İkizce Kaymakamı Ali Recai Yerlikaya ve AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler ile Başkan Yardımcısı Alican Usta, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı yarışmada, jüri üyeleri dereceye girenleri seçmekte oldukça zorlandı. Birbirinden güzel şiirlerin okunduğu yarışma sonunda Giresun'dan katılan Serkan Şenal 1. oldu.

BÜYÜK ÜSTAD ŞİİRLERİYLE ANILDI

Necip Fazıl Kısakürek'in Türk şiirinin unutulmaz isimlerinden biri olduğunu belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Büyük üstat Necip Fazıl Kısakürek'i şiirleriyle anıyoruz. geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin tıpkı Kısakürek gibi vatan ve millet sevgisi ile dolu, ahlak sahibi, örnek insanlar olmalarını temenni ediyoruz. Düzenlediğimiz bu yarışmayla Üstad Kısakürek'in fikirlerinin ve ideallerinin genç nesillere anlatılmasını amaçladık. Gençlerimizden mutlaka Necip Fazıl'ın şiirlerini okumalarını istiyorum" dedi.

DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Canik Belediyesi olarak milli ve manevi değerleriyle yetişen bir gençlik hedeflerini belirten Başkan Genç, "Üstadı unutmak mümkün değil. Milli ve manevi değerlerimizi en güzel dizelerle dile getiren Necip Fazıl Kısakürek'i, onun şiirlerinin seslendirildiği yarışmayla andık. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sanata, sanatçıya ve değerlerimize her zaman sahip çıkacağız. Şiir yarışmamız vesilesi ile üstadı bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Üstadın şiirlerine ses ve yorumları ile yeni bir can katan yarışmacılarımıza da teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Necip Fazıl Kısakürek'in birbirinden değerli şiirlerinin Türkiye'nin dört bir yanından gelen yarışmacılar tarafından okunduğu akşamda, "Veda" adlı şiiriyle Serkan Şenal birinci oldu. Orkestranın Kısakürek'in bestelenmiş şiirlerini seslendirdiği şiir dolu gecenin sonunda Başkan Osman Genç, jüri üyelerine seramikten Osmanlı kaftanı hediye ederken, dereceye girenlere ödüllerini ve yarışmacılara katılım belgesi verdi.