CHP Milletvekili Hayati Tekin, Samsun'daki sanayicilerin önemli sorunlar yaşadığını ifade ederek, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'den bu sorunların çözülmesini talep etti.

TEŞVİKTE ADALETSİZLİK

TBMM Genel Kurulu'nda söz alan CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, "Karadeniz'in en büyük şehri olan Samsun'da sanayici açısından en büyük sorunların başında teşvikte adaletsizlik gelmektedir. Büyükşehir tarafından şehir merkezindeki küçük sanayiciye 'Çıkın' denirken sanayi arsası gösterilmemesi vicdansız bir garabet olarak ortada durmaktadır" dedi.

KADERİNE TERK EDİLDİ

Tersane alanı olarak bilinen 3 bin dönümlük arsanın yirmi yıldır boş bekletildiğini savunan Tekin, "Gemi imalatı için tahsis edilen arsaların talepçileri tarafından terk edildiği bilinmektedir. Söz konusu arsa limanıyla, kara yoluyla, hava yoluyla, demir yoluyla iç içedir. En az otuzar dönümlük 50 fabrikanın sığacağı bu alan kullanılmamaktadır" diye konuştu.

Tekin'in konuşmasına cevap veren Bakan Özlü, boş arsa konusunu incelendikten sonra yazılı bilgi sunulacağını ifade etti.