Samsun Haber: Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanlığı tarafından iftar programı düzenlendi. Programa, MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin ve çok sayıda partili katıldı.

SERT TEPKİ

Programda konuşan MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, "Son dönemlerde kışlalarda yaşanan zehirlenme olayları 4 defa tekrarlandı. Bununla ilgili grup önerisi oldu. Biz bu olayı şiddetle eleştirdik. Sosyal medyada MHP'nin bu önergeye 'hayır' oyu kullandığına dair çirkin iftiralar bulunuyor. Oysa biz, konunun üzerine gidilmesi gerektiğini söyledik ve araştırma önergesi için olumlu oy kullandık' dedi.

DESTEK BEKLEDİK

Meclis'te gündeme getirdikleri Samsun ile ilgili çok önemli bir proje de dikkat çeken Usta, "Samsun'a medikal, biyomedikal ve tıbbı cihaz üretimi alanında ileri teknolojili enstitüsünün kurulması yönünde bir önerim vardı. Yani bu Samsun'u uçuracak bir projeydi. Projenin aslında çok da üzerinde çalıştık. Önergeyi verdiğimiz vakit gece vaktiydi. Gündüz de Sayın Sanayi Bakanımıza da ulaştırmıştık. Ancak burada siyaset devreye girdi. Meseleye biraz siyasi bakıldı sanırım ve önergemiz kabul edilmedi. Ama biz bundan sonra ümitliyiz. Burada üzüldüğüm husus şu; bir kısım Samsun milletvekilleri bu konuyla hiç ilgilenmedi. Mesela Trabzon ve Zonguldak ile ilgili olarak bu benim söylediğim türden olmasa bile bir endüstri merkezi kurulmasına yönelik önerge kabul edildi. Ben orada sordum. Bizim Samsun milletvekilleri nerede diye. Çünkü Samsun'a ilişkin bir fikir bizden çıkıyor, hiç olmazsa ona destek beklerdik" şeklinde konuştu.

Berk ASKAR