CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sürdürdüğü Adalet Yürüyüşü ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Başkanı Tufan Akcagöz, yürüyüşe, Karadeniz İl Örgütleri olarak destek vermek için yola çıkacaklarını belirtti. Valiler Kararnamesi'ni de değerlendiren Akcagöz, kararın sürpriz olmadığını dile getirdi.

SAMSUN'DA TOPLANILACAK

Akcagöz, "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun adalet yürüyüşüne başladığı gün bu yürüyüşe tüm gücümüzle destek vereceğimizi belirtmiştik. Karadeniz illerinin İl Başkanları olarak bir karar aldık. 28 Haziran 2017 Çarşamba günü, Doğu Karadeniz İl örgütleri ile, Samsun'da bir araya geliyoruz. Daha sonra kamuoyuyla paylaşılacak olan bir saatte İl Örgütlerimiz, Karadeniz İl Kadın Kolları, Gençlik Kolları olarak bir basın açıklaması yapacağız ve Ankara'da başlayan adalet yürüyüşüne topyekun destek için gece 24:00'te yola çıkacağız" dedi.

HAFİFE ALMAK, KORKU EMARESİ

Yürüyüşle ilgili eleştirilerde bulunanlara da seslenen Akcagöz, "İşine gelmediğinde mahkeme kararlarını tanımadıklarını söyleyenler, şimdi birtakım hukuksuz uygulamalarla karşılaşıldığında, bu kararlara saygı duyulması gerektiğini söylüyorlar. Samimi değiller. Adaletten beklentileri, kendileri lehine işlerin yürümesinden ibarettir. Bu nedenle, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu tarihi yürüyüşü, anlamlı olduğu kadar, toplumun her kesiminde adalet bekleyen ve adalet talep eden yurttaşlarımıza da moral olmuştur. Bu yürüyüşü hafife almak, en basit tabiriyle korku emaresidir" diye konuştu.

KONU MANKENLİĞİ YAPIYORLAR

Samsun'da tıbbi cihazla ilgili bir endüstri bölgesinin kurulması yönünde bir teklifte bulunan MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın önergesinin AK Partili milletvekillerinin oylarıyla reddedilmesine de değinen Akcagöz, "Burada Samsun lehine bir talep var. Ben bu önergeyi veren Erhan Usta'yı kutluyor ve destekliyorum. CHP'li Milletvekilleri bu öneriyi desteklediler. Bir önceki dönem AKP Milletvekili Tülay Bakır, 'el kaldırıp indiriyoruz, ne olduğunu bilmiyoruz, adeta konu mankenliği yapıyoruz' demişti. AKP Milletvekilleri konu mankenliği yapmaya devam ediyor. Şu anda Samsun'un konuyla ilgili endüstri bölgesi olma fırsatı elden kaçmıştır. Samsun'un milletvekili, Samsun için çalışmalıdır diyor, AKP'li milletvekillerine de iyi uykular diliyorum" dedi.

VALİ HERKESE EŞİT DURMALI

Samsun Valiliği'nde yaşanan değişikliği de değinen İl Başkanı Tufan Akcagöz, şunları kaydetti: "15 Temmuz'dan sonra bu boyutta bir Valiler Kararnamesi bekleniyordu. Bu nedenle bizim için sürpriz olmadı. Samsun Valisi İbrahim Şahin'in de merkeze alındığını öğrendik. Bu kızağa çekmek anlamına geliyor. Bunun sebebi basında yazılan çizilenler midir, merak ediyoruz. Bildiğiniz gibi AKP'nin Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, kasım ayında TRT'deki FETÖ yapılanmasının sorumlusu olarak Vali İbrahim Şahin'i gösterdi. Bunun üzerine henüz gidilmedi. Bilemiyoruz ama, belki böyle bir girişimin ön adımı olabilir. Ortada bir suç varsa bunun gereği yapılmalı. Suç yoksa, zaten adil bir yargılanma sonunda aklanacaktır. Kendisinin bir değerlendirmesi olacak mı, ben de merak ediyorum. Yeni Valimizden beklentimiz ise Samsun'un her kesimine karşı tarafsız olmasıdır. Ama bu nasıl olacak bilmiyorum. Çünkü referandum sonrası Anayasa değişti, Cumhurbaşkanı 'partili' kimliği kazandı. Kendisinin buradaki temsilcisi de Validir. Bizim beklentimiz, tüm Samsun halkına eşit mesafede durmasıdır."

Barış BUDANOĞLU