Referandum çalışmaları kapsamında Düzce'nin Gölyaka ilçesine gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, partililer ve vatandaşlar tarafından karşılandı. İlçe meydanında gerçekleştirilen mitingde konuşan Bakan Faruk Özlü,
'16 Nisanda bir halk oylaması var bir tercihte bulunacağız. Bugün sizlerle niçin evet dememiz gerektiğini niçin hayır demememiz gerektiğini konuşacağız. Anayasa konusu uzun yıllardır tartışılan bir konuydu. Her siyasi parti seçim döneminde yeni anayasa yapma sözü verdi. Bizde yeni anayasa yapmak için söz verdik, darbe Anayasasından kurtaracağız dedik. Yeni anayasa için birkaç kez masalar kuruldu fakat bir sonuç çıkmadı dağıldı. 15 Temmuz'dan sonra da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dedi ki anayasayı getirin bir görüşelim dedi. Çalışmalara başladık. Eğer muhalefeti ikna etseydik iki taslak olacaktı. Biri parlamenter sistem, biri başkanlık sistemi muhalefet teklifimizi kabul etmediler. 18 Madde Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önemli bir dönüm noktasıdır. Tarihsel bir süreç yaşıyoruz. Türkiye'nin büyümesi güçlenmesi bakamından ülkemizin güçlenmesi lazım. 18 madde ülkemizin gücüne güç katacak. Bu 18 maddeden 1 tanesi bile evet demek için yeterli' dedi.

'Muhalefet çözüm üretmiyor'
Bakan Faruk Özlü, muhalefeti eleştirerek 'Muhalefetle görüştüğümüz zaman biz bir teklif getiriyoruz, muhalefet hayır diyor. Gel beraber yapılım diyoruz ona da hayır diyorlar. Teklifin ne? Sen ne söylüyorsun diyoruz ortada bir şey yok. Bir şeye hayır diyorsan karşılığı olması lazım. Hayır diyorsan şu daha iyi demen lazım. Muhalefet çözüm değil problem üretiyor. CHP'ye oy veren başka partilere oy veren kardeşlerim. Ortaya bir çözüm sunmuyorlar, teklif getirmiyorlar her şeye hayır diyorlar. Bunun adı çözümsüzlük demektir. Çözüm üretmeyen birinin iktidara gelmeye hakkı var mı? Çalışan adamın önerisi teklifi olur bunlar hayırla hayatlarını geçiriyorlar' diye konuştu.

'Sizden kuvvetli bir evet bekliyorum'
'AK Parti olarak ülkemizin sıçrama yapması için 2002'den bu yana çalışıyoruz' diyen Bakan Faruk Özlü, '16 Nisanda anayasa oylaması büyük bir inovasyondur. Türkiye'nin sıçrama yapmasını büyümesini istiyoruz 16 Nisanda oylayacağımız metin ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacaktır. Sizden kuvvetli bir evet bekliyoruz' şeklinde konuştu.
Suriye'de, Irakta olanlara bakın. Türkiye'de ülkelerinden kaçak Suriyelilere bakın. Terör örgütleri hep eylem içindeydiler. Son iki aydır terör eylemi oluyor mu olmuyor. Çünkü onların inine girdik. Bunu kendi silahımız, tankımız ile yaptık. Eskiden böyle bir şey yapsak olmaz derlerdi. Benim silahımı tankımı orada kullanamazsın derlerdi. Kendi silahımızla tankımızla girdik. Türkiye'nin daha güçlü bir ülke olması lazım bölgesinde güç sahibi olmasını istiyoruz' ifadelerini kullandı.

'Cumhurbaşkanın Düzce'ye selamı var'
Bakan Özlü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Düzce'ye selamı olduğunu güçlü bir evet beklediğini ileterek 'Cumhurbaşkanımız Düzce'yi sordu. Nasıl gidiyor referandum çalışmaları diye sordu. Bende çalışmalının iyi gittiğini söyledim. Türkiye birinci olmak için çalışıyorum dedim. Bunu size güvenerek söyledim. Düzce'ye de Türkiye birinci olmak yakışır. Bu referandumda bir partiye oy vermeyeceğiz sistemi oyluyoruz. Bu referandumda siyasal görüşümüzü bir tarafa bırakıp evet'e destek vermelisiniz. Ben Tüm partililerden destek istiyorum. Bu desteği Düzce için istiyoruz. Ankara'da daha güçlü bir Düzce olması için istiyoruz' dedi.
Konuşmaların ardından Bakan Özlü ve partililer esnaf gezisi yaptılar.

Bakan Faruk Özlü Düzce’de