Artvin’de bulunan Sarp Sınır Kapısı’nda bayram yoğunluğu yaşıyor. Bayramı tatilini Batum’da geçirmek isteyenler sınır kapısında uzun kuyruklar oluşturdu.

Bayram tatilinin 9 gün olmasını fırsat bilen vatandaşlar, Karadeniz turu kapsamında çıktıkları tatillerini Batum’da sonlandırmak için Sarp Sınır Kapısı’ndan Gürcistan’a geçiyor. Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illerinden geçen tatilciler son olarak Batum’a girmek için Sınır Kapısı’nda yoğunluğa neden oldu.

İzmir’de sağlık çalışanlarına şiddette meslektaşlarından tepki İzmir’de sağlık çalışanlarına şiddette meslektaşlarından tepki

Gaziantep’ten Batum’a tatil için gelen Mustafa Büyükuncü (47), “Tatilimizi Doğu Karadeniz turuyla birleştirdik. Buraya kadar geldikten sonra tarihi be kültürüyle çok zengin olan bu kenti görmeden gitmek olmazdı. Bu nedenle bayramı burada geçirmeyi uygun gördük. Batıda güneyde bayram yoğunluğu fazla olduğu için sakin bir tatil seçtik. Türkiye’nin dört bir tarafı cennet güneyi ile kuzeyi ile doğusu batısıyla bu bölgesi gezmeyen vatandaşlarımıza tavsiye diyorum” dedi.

İstanbul’dan ailesi ile birlikte tatil yapmak için geldiğini söyleyen Emre Ayçörekçi (23), “Trabzon Ordu, Rize’yi gezdik. Sümela Manastırı ve Ayder Yaylası’nı da gezdik. Ardından Batum’a gelerek birkaç gün burada bayramı geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: iha