Samsun Haber: CHP Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Tekkeköy ilçesi Ovabaşı Mahallesi'ndeki derede gerçekleşen balık ölümleri ile ilgili konuştu. Tekkeköy İlçe Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Tansu Çıkış'ın konuyu gündeme taşıdığını dile getiren Akcagöz, "Tekkeköy'de neler oluyor diye sormak zorundayız" dedi.

DERHAL ARŞTIRILMALI

Tekkeköy'ün bir mahallesinde akan derenin ölüm saçtığını ifade eden Akcagöz, "Bu dere, tüm canlılar için tehlike arz ediyor. Balıkların kendisine yaşam alanı bulamadığı yerde, bunun ucu mutlaka insanlara da dokunur. Aldığımız bilgilere göre, dereden su örneği alınmış ve inceleme faslına geçilmiş. Yine aldığımız bilgilere göre, yarın tatil ve arife, bayram derken, görünen o ki bu iş bayram sonrasına kalacak. Mesele insan hayatı ise bu işin arifesi, bayramı olmaz, olmamalı. Bu konu derhal araştırılmalıdır. Canlı hayatını olumsuz etkileyecek bir durum var ise, ki vaziyet onu gösteriyor; bunun tatili filan olmaz" diye konuştu.

BU SESE KULAK VERİN

CHP'nin hiç bir menfaat peşinde koşmadan kamu yararı için çalıştığını dile getiren Akcagöz, "Kamu yararına siyaset örneğini, Tekkeköy bölgemizde Belediye Meclis üyemiz Tansu Çıkış, layıkıyla yerine getiriyor. Tespitlerini, bölge kamuoyuyla paylaşıyor. Kendisini kutluyorum. Dereler, sular, bunların hepsi canlılar için. Çevreyi kirlettik mi, insanın da yaşam alanı büyük bir risk altına girecektir. Şimdi beklentimiz, Tansu Çıkış'ın Samsun gündemine taşıdığı kirli dere meselesinin, devlet organları tarafından ele alınmasıdır. Çevre kirliliği, görmezden gelinecek bir durum değildir. Çevre, para pulla ölçülecek bir değer değildir. Ne kadar paranız olursa olsun, servetiniz ne boyutta olursa olsun, şayet yaşam alanınız size sağlıklı bir ortam vaat etmiyorsa, zaten ölüsünüz demektir. Herkes takdir edecektir ki, ölü insanların da paraya ihtiyacı olmaz. O halde, Tekkeköy Ovabaşı Mahallesi S.O.S. veriyor. Bu sese kulak verecek duyarlı bir yetkili arıyoruz. Sessiz kalan her kimse, bu tahribata ortaktır " diye konuştu.