FETÖ'ye ilk soruşturma açtıktan sonra Ergenekon ve Balyoz kumpas davalarında 5 yıl cezaevinde kalan eski Hava Kuvvetleri Savcısı Albay Dr. Ahmet Zeki Üçok, TSK içerisinde hala 50 bin civarında FETÖ'cü olduğu uyarısında bulundu. Üçok, FETÖ'nün 5 yıl içerisinde tamamen temizlenmese bile marjinal hale getirilebileceğini söyledi. FETÖ ile mücadelede önemli katkıları bulunan isimlerden biri olan Ahmet Zeki Üçok, gazetemizin sorularını cevapladı. Üçok'un sorularımıza verdiği cevaplar şöyle:

Ergenekon, Balyoz davaları bir bir çöktü. Siz de bu davaların bir mağdurusunuz. O gün sesinizi duyuramıyordunuz, şimdi durum farklı. Karşı davalar açacak mısınız? Ayrıca yaşanan mağduriyetlerden dolayı -terfiler de dahil- beklentileriniz var mıdır?

FETÖ'nün tüm kumpasları birer birer çöküyor. Bizler kumpas mağdurları olarak, kumpasları kuran FETÖ üyeleri hakkında Ankara İstanbul, İzmir savcılıklarına suç duyurularında bulunduk. Açılan davalara müdahil olmak için hem bireysel olarak hem de bu davaların mağdurları olarak kurduğumuz Kumpas Mağdurları Derneği olarak başvurularda bulunduk. Bu davalar nedeniyle birçok arkadaşımız çok sevdiği mesleğinden uzaklaştırılıp tasfiye edildi. TSK'nın en başarılı general amiral ve subayları tasfiye edilerek hem kendi gelecekleri hem de TSK'nın geleceği karartıldı ve onların yerlerini alan FETÖ'nün hain darbe girişiminde bulunan militanları geldi. Bizlerin en önemli beklentisi öncelikle bu mağduriyetlerimizin giderilmesi için TBMM tarafından yasal düzenleme yapılmasıdır.

FETÖ'nün varlığını her şartta dile getirdiniz. Şimdi ise Türkiye FETÖ gerçeğiyle yüz yüze… FETÖ'yle mücadeleyi nasıl görüyorsunuz?

Ben FETÖ'nün nasıl kanlı bir örgüt olduğunu çok iyi biliyorum. Dünyanın neredeyse her yerinde örgütlenmiş ve uluslararası istihbarat örgütleri tarafından büyütülüp geliştirilmiş olan bu örgütün bütün dünyada çok güçlü destekçileri vardır. Bu sebeple uluslararası suç örgütü ile mücadele etmek hiç de kolay değildir. Ben bütün bunlara rağmen FETÖ ile başarılı bir şekilde mücadele edildiğini düşünüyorum. Özellikle, büyük bir özveri ile çalışan emniyet teşkilatımız ile savcı ve hakimlerimiz bu mücadelenin kahramanlarıdırlar. Ayrıca Cumhurbaşkanımızın bu mücadeledeki önemi çok büyüktür. Adeta tek başına bir mücadele başlatmıştır. Bugün gelinen noktada FETÖ'ye karşı verilen mücadelenin en önemli kişisi Cumhurbaşkanı'dır.