Samsun Haber: Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, Samsun'da bulunan bazı üst geçitlerde engelli rampası ve asansörünün bulunmadığını belirterek, bu konuda sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Her gün konuyla ilgili şikayet aldıklarını ifade eden Başkan Hakyemezoğlu, raylı sistem Samsunspor durağının yanında bulunan üst geçidi örnek göstererek, engelli vatandaşların bir sonraki durakta inmek zorunda kaldığını ifade etti.

BU KOLTUKTA OTURUYORSAM…

Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı olarak engelli vatandaşların yaşadığı sorunları gündeme getirmek zorunda olduğunu dile getiren Hakyemezoğlu, sıkıntıları anlatınca tepki aldıklarını söyledi. Hakyemezoğlu, 'Bu koltukta oturuyorsam engelli arkadaşlarımın haklarını korumak zorundayım. Üst geçitlerde yaşanılan sıkıntılar, sorunlarımız arasında yer alıyor ve bu konuda bize çok fazla şikayet geliyor. Engelli vatandaşlarımız, üst geçitlerden geçemediklerini ve sıkıntı yaşadıklarını bize iletiyor. Bizzat bazı noktaları bende inceledim ve engelli arkadaşlarımızın geçeceği bir nokta yok' şeklinde konuştu.

NANKÖR DEĞİLİZ

Raylı sistem Samsunspor durağının yanında bulunan üst geçidi örnek gösteren Başkan Hakyemezoğlu, durakta engelli rampasının olduğunu ancak üst geçitte engelli rampası ve asansörünün olmadığını kaydetti. Hakyemezoğlu, 'Arkadaşlarımız alışveriş merkezine gidebilmek için bir önceki durakta inmek zorunda kalıyor. Bu konuda ilgili yetkililere sesleniyorum, lütfen bizleri de düşünün. Yapılması gerekenler bir an önce yapılmalı. Şehrimizde güzel şeyler de yapılıyor, bizler nankör değiliz. Yapılanları ve yapılmayanları dile getirmek zorundayız. Biz engelliyiz ancak bize engel olmasınlar. Sorunu ilgili bazı kurumlara ilettim, umarım yakında yapılır. Önümüzde Samsun için önemli olan 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları var, inşallah o zamana kadar bir şeyler yapılır, bizler de rahat ederiz' ifadelerini kullandı.

Zeynep Irmak ÖCAL