Samsun Haber: Samsun Kuaförler Odası Başkanı Savaş Kiraz, düğün sezonunun açılmasıyla birlikte gelin adayları için en önemli aşamalardan birisi olan kuaförler konusunda uyarılarda bulundu. Fahiş fiyatla karşı karşıya kalmamak için gelin adaylarının mutlaka kuaförlerden tarife istemesi gerektiğini söyleyen Kiraz, ''Gelin adayları tanıdık bildik kuaförlerden vazgeçmemeli'' dedi.

FAHİŞ FİYATA DİKKAT

Fahiş fiyatlarla ilgili müşterinin bilinçli olması gerektiğini kaydeden Kiraz, ''Bizim bütün üyelerimize vermiş olduğumuz resmi bir tarife var. Bu tarifeler aslında işveren için değil, müşterilerin hakkını korumak için tüketici yasasına göre oluşturulur. Bu tarifenin görevi, müşterinin 'Bu parayı neye göre istiyorsunuz, getir şu tarifeyi' diyebilmesi için. Eğer fahiş bir fiyat varsa, müşteri kuaförden tarifeyi istemeli. Eğer tarifenin üstünde fiyat ödedilerse de bizim odamıza veya tüketici haklarına ulaşabilirler. Tarifenin üzerindeki ödemeler müşteriye geri ödenir. Aynı şekilde haksız rekabete neden olmasın diye tarifenin çok altında olan kuaförlere de işlem yapıyoruz'' diye konuştu.

GELİNLER HÜSRANA UĞRUYOR

Gelin saçının çok özel bir konu olduğunu söyleyen Kiraz, gelin adaylarına şu uyarılarda bulundu: ''Gelin saçındaki fiyatlar farklı kriterlere göre belirleniyor. Örneğin, başka randevu almıyor. Gelin saçında genelde paket verilir, içinde makyajı, manikürü ve pedikürü de ekleniyor. Birçok işlem yapılıyor. Fiyatlar da o yüzden yüksek gibi görünüyor. Birçok ilde duyuyoruz, bazı oyunlar oluyor. Gelinlikçiler veya düğün salonları kampanyalar yapıyorlar. Çok uygun fiyata kuaförü, fotoğrafçısı, pastası paket yapıyorlar. Gelinlerin canı yanıyor. En önemli günlerinde hüsrana uğruyorlar. Bazen aile büyükleri fiyat konusunda baskı yapıyor. Buna aldanmasınlar. Her zaman gittikleri kuaförden şaşmasınlar. Ucuz diye bilmedikleri kuaförlere gitmesinler. Zaten kaliteli bir kuaför kendisini salon aracılığıyla pazarlamaz. Bu o kuaförün de kalitesini düşürür. ''

Zerrin SOMUNCU