AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt Organize Sanayi Bölgeleri'nde (OSB) yer alan hazine veya kamu kurum ve kuruluşlarına ait arazilerin yatırımların ve istihdamın teşviğine dair kanun kapsamındaki illerde bedelsiz devredilebileceğini söyledi.

ARTIK HACİZ YOK

Hazine arazilerinin OSB'lere devredilmesiyle söz konusu bölgelerin ekonomik olarak kalkınmasında çok büyük katkılar sunacağını kaydeden Kurt, "Organize Sanayi Bölgeleri alanı içinde hazine veya kamu kurum ve kuruluşlarına ait arazilerin bulunması halinde bu araziler, yatırımların ve istihdamın teşviğine dair kanun kapsamındaki illerde bedelsiz devredilecek. OSB'lerin su, elektrik ve doğalgaz gelirleri haczedilemeyecek ve amacı dışında kullanılamayacak. OSB vermekle yükümlü olduğu hizmetlerle ilgili katılımcıların bağış alamayacak. Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen il ve ilçelerdeki OSB'lerde yer alan parseller, tamamen veya kısmen bedelsiz tahsis edilebilecek. Bununla birlite OSB'lere faaliyetleri için gerekli olan ve bakanlıkça uygun görülen projeler için kredi verilebilecek, finans kuruluşlarından kullanılan krediler için ise kredi faiz desteği sağlanacak' şeklinde konuştu.

EĞİTİM DESTEĞİ

Sanayi kuruluşlarının hafta tatillerinde çalışmak için belediyelerden her yıl hafta sonu çalışma ruhsatı alma zorunluluğu kalktığını da belirten Kurt, "Organize sanayi bölgeleri, serbest bölgeler, endüstri bölgeleri ve sanayi sitelerinde yer alan binalara daimi olarak emlak vergisi muafiyeti getirildiği için kanunda yer alan benzer mahiyetteki geçici muafiyetler kaldırılacak. OSB'lerde kurulan meslek yüksekokullarında öğrenim gören her bir öğrenci için YÖK bütçesine bu amaçla tahsis edilen ödenekten eğitim desteği verilecek" dedi.