Fındık: Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Samsun İl Koordinatörlüğü 42 ili kapsayan yeni 122 milyon avroluk çağrı döneminde desteklenecek projeleri açıkladı. Bu çerçevede, 'Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Pazarlanmasına Yönelik Yatırımların Desteklenmesi' başlığına fındık ürününde de dahil edildiği duyuruldu.

YOĞUN KATILIM

Konuyla ilgili Oda, Borsa ve TKDK'nın ortaklaşa organize ettiği, Çarşamba Ticaret Borsası M. Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen bilgilendirme toplantınsa; TKDK Samsun İl Koordinatörü Dr. Bülent Turan, Çarşamba Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akman, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, Çarşamba Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nurettin Öztekin, Borsa Yönetim Kurulu Üyeleri, Sezai Atsan ile Hacı Toraman, Borsa Genel Sekreteri Eftal Yetimoğlu, TKDK Danışmanları ve fındık işletmecileri ile temsilcileri katıldı.

BÖLGE İÇİN ÖNEMLİ

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, fındık ürününün bölge için ekonomik değerini iyi bildiklerini vurgulayarak, bu bağlamda TKDK'nın yeni çağrı döneminde işletmelere yönelik hibe ve desteklerden ilçedeki üreticilerin en ileri seviyede yararlanabilmeleri için bu toplantının düzenlendiğini söyledi.

DESTEKLERDEN FAYDALANIN

TKDK Samsun İl Koordinatörü Dr. Bülent Turan ise, "Elde ettiğimiz verilere bakınca, Samsun genelinde bu yıl 92 bin ton fındık bekleniyor. Bu ciddi bir üretimdir. Onun için biz fındık işletmelerine desteklerden faydalanın diyoruz. Türkiye genelinde fon sıkıntısıyla desteklenmeyen işletme projesi yok. Yeter ki kriterlere uysun'.