Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Yılmaz, Haberaks TV ekranlarında yayınlanan Burcu Düzgün Çoban'ın sunduğu Haberin Sesi programına katılarak, Arapça Dil Merkezi (ADİM) ve Ayvacık'a kurulacak 'Arap Köy' hakkında bilgi verdi.

ÖNEMLİ MERKEZ

Kurulacak 'Arap Köy' ile gençlerin yurt dışına gitmesine gerek kalmadan Ortadoğu dillerini öğrenebileceklerini ifade eden Prof. Dr. Yılmaz, "Rektörlüğümüzde bir protokol imzalayıp, yerleşkeyi devraldıktan sonra işletmeye başlayacağız. 45 günlük kamp sistemiyle gençlerimiz tatil atmosferi içerisinde tamamen Arapça konuşulan bir köyde; değerler eğitimi, motivasyon, sportif etkinliklerle hem tatil yapıp hem de dil öğrenecek. Şu an için Arapça Dil Merkezi'ne bağlı olacak bu köy, hazırladığımız yönetmenliğin senatoda kabul edilmesi halinde Doğu Dilleri ve Kültürleri Merkezi haline gelecek" dedi.

BÜYÜK FIRSAT

Kurulacak köyün Samsun için büyük bir fırsat olduğunu belirten Yılmaz, "Bütün Avrupa ve Orta Asya ülkelerine tanıtım yaparak, insanları bu eğitim kampına davet edeceğiz. Arapların sık sık ziyaret ettiği ilçelerden biri olan Ayvacık'a bu kampı kurduğumuzda Samsun'un tanıtımı için de önemli bir başarıya imza atacağız" diye konuştu.

Pirsu DÜZGÜN