Yalı Kafe'de gerçekleştirilen ve 3 gün boyunca 5 filmin izleyicilerle buluştuğu projeye çoğunluğu üniversite öğrencileri olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı.

Uluslararası boyutta gerçekleştirilen Film Festivali projesine gösterilen yoğun ilgi karşısında duydukları memnuniyeti dile getiren İğne Deliği Gençlik Merkezi Proje Koordinatörü Oğuzhan Öztanır, 3 gün boyunca yüzlerce sinemaseveri buluşturduklarını ifade etti.

Filmleri izlemek isteyenlerin bilet alabilmek için kitap, kırtasiye malzemesi ya da oyuncak getirmelerinin şart olduğu festivale katılan herkese teşekkür ettiklerini ifade eden Öztanır, 'Filmleri izlemek isteyen sinemaseverler, yanlarında getirdikleri kitap, kırtasiye malzemesi ya da oyuncaklarla biletlerini aldılar. Toplanan bu malzemeleri önümüzdeki günlerde köy okullarına götürüp minik kardeşlerimize hediye edeceğiz. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın büyük katkılarıyla gerçekleştirdiğimiz festivale katılım sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. İğne Deliği Gençlik Merkezine yakışır bir projeyi tamamlamanın gururunu yaşıyoruz' dedi.

"GENÇLERE DESTEĞİMİZ SÜRECEK"

Film seanslarında sinemaseverlerle ve İğne Deliği Gençlik Merkezi gönüllü gençlerle buluşan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'Gençlerimizin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler içerisinde bulunması bizim önceliğimiz. Burada özellikle sosyal ve kültürel anlamda önemli bir çalışmaya destek olduk. Gençlerimizin köşe başlarından kurtarılması, kötü alışkanlıklardan uzak durmaları, yanlış çevrelerde yanlış arkadaşlar edinmelerinin önüne geçilmesi noktasında üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz. Sinema festivali de bu kapsamdaki desteklerimizden birisi oldu. Gençlerimizi kutluyor, katılım sağlayan davetlilere teşekkür ediyorum' diye konuştu.

Filmleri izlemek için Yalı Kafe'ye akın eden sinemaseverler ise biletlerini alabilmek için yanlarında kitap, kırtasiye malzemesi ya da oyuncaklarla festivaldeki yerlerini alabildiler. Festival kapsamında sinemaseverlerle Ormana Doğru, Mustang, Sonita, Cennet ve Hızın Kızları filmleri buluşturuldu.