Samsun'un Canik İlçesi Belediyeevleri Mahallesi'nde oturan 71 yaşındaki Yakup Kuş'a, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Tüketici Güven Endeksi'nin hesaplanması için anket yapılmak istendi.

Görevlilerin anket sorularına cevap vermeyen Kuş, işlerinin olmasını gerekçe gösterdi.

BİR KEZ CEVAPLADI İKİ KEZ DAHA GELDİLER
Geçtiğimiz günlerde soruları yanıtlamadığı gerekçesiyle Yakup Kuş'a, TUİK tarafından bin 113 TL idari para cezasını kesildi ve postayla gönderildi. Adına kesilmiş idari para cezasını gören Kuş, şaşkına döndü. Buna bir anlam veremediğini söyleyen Kuş, "Yaklaşık 2 yıl önce bir kadın gelerek bana sorular sordu. Ben de bunu cevapladım. Ancak daha sonra yine geldi. Eşimin hasta olduğunu ve hastaneye gitmem gerektiğini belirterek, soruları cevaplayamayacağımı söyledim. Başka bir zaman yine geldi. Bu defa da kendim hasta olduğumu için hastaneye gidecektim, bunu da geri çevirmek zorunda kaldım. Daha sonra bu ceza geldi" dedi.

BU CEZAYI TANIMIYORUM
Kendisinin cezaya itiraz ettiğini de söyleyen Kuş, "Ben emekli ve yaşlı bir insanım. Emekli maaşımla geçiniyorum. TUİK'e gittiğimde bana bunun 250 TL'sini ödemem halinde kapanacağı söylendi. Ben de ödemedim. Ben bu cezayı tanımıyorum. Cezanın iptali için mahkemeye verdim" diye konuştu.

Bayram OK