İzmir'de, 'Suç örgütüne yardım etmek' suçlamasıyla yargılanan eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gülcü ve İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Yargıtay'ın bozma kararından sonra tekrar yargılandıkları davada 6 buçuk yıl sonra beraat etti.

Paralel yapının 4 yılını çaldığını belirten Uzunkaya, "Bizim bu 4 yılımızı çalanların bir kısmı içeride bir kısmı halen yargılanıyor. Bize bu zulmü vefa görenlere hakkımı ne bu dünyada ne öbür dünyada helal etmiyorum. Bir komedi oynandı ve perde indi çok şükür'' dedi.

SUÇLAMALARI REDDETTİLER
İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmaya eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gülcü ile eski İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya katıldı. Örgüte yardım etmekten 3 ay 10'ar gün hapis cezasına çarptırılan Uzunkaya ile Gülcü, yapılan son duruşmada haklarındaki suçlamaları kabul etmeyip beraatlerini istedi. Mahkeme, kısa bir aranın ardından Uzunkaya ile Gülcü hakkında beraat kararı verdi.

PARALEL YAPI 4 YILIMA ÇALDI
Duruşma sonrası adliye önünde bekleyen basın mensuplarına açıklama yapan eski İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya; ''17 Aralık 2009'da başlayan bir yargılama sonucunda bugün çok şükür beraat ettik. Dört yıl görevden uzak tutulduk. Paralel yapı benim 4 yılımı çaldı. Kara propaganda ile kirli bilgilerle bizi açıkça suçlu ilan ettiler. Ve çok şükür bize bunları hazırlayanlar; ya mahkemelerde hesap veriyor ya da cezaevlerinde gün sayıyorlar. Biz intikamcı elbette değiliz. Bize haksızlık yapıldı diye başkalarına haksızlık yapılmasının yanında tarafında olmadık olmayız. İki yıldır İzmir'de emniyet müdürüyüm, benimle ilgili bu çirkin karalama sürecinin içinde olan gerek yargı mensubu, gerek emniyet mensubu, gerek kurum mensubu vatandaşlara hiçbir şekilde duygularıma kapılarak ön yargılı bir yaklaşımda olmadım olmam. Ama hep şunu diledim; bana haksızlığı, bu zulmü reva görenleri dünyada cezalarını çektiğini görmeyi diliyorum dedim. Şükür gördük görüyoruz. Dava açtım. Yurt dışında olanlarla, yurt içinde olanlarla bu işin herhangi bir şekilde yanında olanlarla ilgili dava açtım" dedi.