Samsun'un Terme ilçesinde belediye tarafından Devlet Malzeme Ofisi'nden (DMO) satın alınan 7 adet hizmet aracı, düzenlenen törenle hizmete girdi.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme'ye hizmet için yola çıktıklarını, bu amaç doğrultusunda hizmetlerimize kesintisiz devam ediyoruz" dedi.

ARAÇ PARKI EN ÖNEMLİ GÜÇ
Belediyenin 'Hizmet Envanteri'ne kazandırılan 10 aracın, işlemleri tamamlanarak teslim alınan 7'si için belediye önünde tanıtım ve dua töreni düzenlendi. Törende konuşan Belediye Başkanı Şenol Kul, bir belediyenin hizmet verebilmesi için en önemli gücün 'donanımlı araç parkı' olduğuna dikkat çekti. Kul, "Bir belediyenin hizmet alanındaki en önemli gücü araç parkının güçlü ve donanımlı olmasıdır. Büyükşehir Yasası ile birlikte hizmet sahamız da genişledi. Sadece ilçe merkezine değil, 76 mahalleye hizmet verme durumunda olduğumuz için araç parkımızı da genişletmek zorundaydık. Terme'lilere hep 2016'yı hedef gösterdik. Zamana ihtiyaç olduğunu söyledik. 2 yıllık süre içinde eksiklerimizi gidereceğimizi belirttik. Bugün geldiğimiz nokta ortada. Artık Termeliler'e kesintisiz hizmet sunacağız" diye konuştu.

KUL'DAN YENİ MÜJDELER
Kente yapılacak hizmetler esnasında zaman zaman bazı zorluklarla karşılaşıldığına vurgu yapan Şenol Kul, "Terme'de doğal gaz kullanılıyor. Bu nedenle yollarda bazı sıkıntılar olabiliyor. 2 milyon liralık yeni bir yatırımla teller yer altına alınıyor ancak yine de sıkıntı oluyor. Önümüzdeki günlerde büyükşehir belediye başkanımız Terme'ye gelecek. Terme ile ilgili çok güzel projeleri hep birlikte açıklayacağız. Örneğin, 2016 yılında Çarşamba, Atatürk ve Ünye caddelerinin tüm altyapı ve asfaltlama çalışmaları tamamlanacak, bunun müjdesini şimdiden verebilirim" dedi.

EKSİK BİR ŞEY KALMAYACAK
AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel de, "AK Parti belediyeciliği hizmet belediyeciliğidir. Halka hizmeti hakka hizmet olarak gördük. Yeni alınan bu araçlar vatandaşlarımızın hizmet araçlarıdır. Sizden ricam birlik ve beraberliğimizi en güçlü bir şekilde tesis etmeniz ve bunu devam ettirmenizdir" ifadelerini kullandı.

Törene ayrıca, AK Parti Terme İlçe Başkanı Ali Kılıç, Ak Parti İl ve ilçe Yönetim Kurulu Üyeleri, belediye meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, belediye birim müdürleri ve personeli ile çok sayıda vatandaş katıldı.