2. Karadeniz Kitap Fuarı için Samsun' a gelen ve fuarda stant açan Türk edebiyatının iki dev ismi Aziz Nesin ve Rıfat Ilgaz'ın oğulları Ahmet Nesin ve Aydın Ilgaz, kitap fuarından memnun ayrıldıklarını söylediler.

VEDA YEMEĞİNE BULUŞTULAR
Aydın Ilgaz ve Ahmet Nesin, Samsun'dan ayrılmadan önce Haber Gazetesi Köşe Yazarı ve Haberaks TV Kültür Etkinlikleri Koordinatörü Şakir Demirci ile veda yemeğinde buluştular. Yemeğe Av. Cemil Deveci, Av. Gülay Deveci, Hakkı Varoğlu, Dr. Murat Erkan, eşi Hatice Erkan ve müzisyen Cem Yılmaz da katıldı.

SAMSUNLULARA TEŞEKKÜR
Samsun'da geçen yıl açılan kitap fuarının sönük geçmiştiğini belirten Aydın Ilgaz, "Bu yıl tanıtım iyi, organizasyon iyi, ulaşım iyi, zamanlama iyi, fuara Samsunluların ilgisi çok çok iyiydi. Bu fuara gelecek yıl çok daha fazla yayınevi katılacaktır. Memnun ayrılıyoruz. Samsunlulara kitap sevgileri nedeniyle teşekkürler' dedi.

HİÇBİR OLUMSUZLUK YOK
Fuarın bu yıl kalabalık ve canlı olduğunu ifade eden Ahmet Nesin ise, "Özellikle okullar çok yoğun katılım sağladılar. Çocukların kitapla buluşması çok güzel bir şey. İkinci Karadeniz Kitap Fuar'ından yayıncılar olarak olumlu dülşünclerle ayrılıyoruz. Bu yıl olumsuz değenlendirme yapan yayınevlerine rastlamadım. Samsun'da çok güzel dolu dolu 6 gün geçirdik' diye konuştu.