Spor Toto süper Lig'in 23. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında kritik bir derbi mücadelesi oynandı. Mücadelenin öne çıkan satır başları şu şekilde:

MAÇ GOLLE BAŞLADI
Fenerbahçe - Beşiktaş karşılaşmasının başlama düdüğünden henüz 3 dakika sonra sarı-lacivertli ekip golü buldu. Ceza sahası dışında kazanılan serbest vuruşta Caner Erkin'in pasıyla ceza sahası sağ çaprazında Volkan Şen'in gelişine sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Tolga Zengin'in sağından ağlarla buluştu. (1-0) Golün ardından siyah-beyazlı takım 10 dakika boyunca orta alanda kritik top kayıpları yaptı.

QUARESMA SINIFTA KALDI
İlk 25 dakika rakip alana geçmekte bir hayli zorlanan Beşiktaş, 26. dakikada Mario Gomez'in kazandığı topla kontra atağa çıktı. Sol kanattan hızla içeri giren Alman golcünün pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Quaresma, müsait pozisyonda meşin yuvarlağı auta gönderdi.

İLK YARI FENERBAHÇE ÜSTÜN
Fenerbahçe ilk yarı boyunca Beşiktaş kalesinde sol kanattan etkili olmaya çalışırken, sarı-lacivertliler bu devrede kaleye 7 şut gönderdi 4'ünde isabet bulurken, tabelaya bir gol yazdırabildi. Fenerbahçe'de ilk yarı boyunca en etkili isim golü kaydeden Volkan Şen idi.
Beşiktaş ise rakip sahada ilk yarı boyunca kontra ataklarla etkili oldu. Volkan Demirel'in kalesine ilk yarı boyunca 2 şut gönderen Kara Kartal, sadece 1 isabet buldu. Yüzde 56'ya yüzde 44'lük topla oynama oranında siyah-beyazlılar üstün olsa da Fenerbahçe ilk yarıda istediği gibi yönlendirdi.

BEŞİKTAŞ HIZLI BAŞLADI
İkinci yarıda başlama düdüğü çalarken, siyah-beyazlı ekip 50. dakikada ilk net fırsatını yakaladı. Gökhan Töre'nin sağ kanattan kullandığı kornere ceza sahasında iyi yükselen Marcelo'nun kafa vuruşunda top direğe çarparak oyun alanını terk etti.

VOLKAN KALESİNDE DEVLEŞTİ
Baskısını artıran siyah-beyazlılarda, 56. dakikada ceza sahasının solunda İsmail'in sert şutunu kaleci Volkan kornere çeldi. Ardından Beck'in ceza sahasına gönderdiği top ile altıpasta yaşanan karambolde meşin yuvarlağı önünde bulan Atiba'nın kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda Volkan yine kritik bir kurtarışa daha imza atarak meşin yuvarlağı kornere çeldi.

SOSA - VOLKAN ŞEN GERGİNLİĞİ
65. dakikada Beşiktaş'ın sağ kanattan kazandığı serbest vuruş öncesi sarı-lacivertli futbolcu Volkan Şen, meşin yuvarlağı taca doğru attı. Bu harekete tepki gösteren Sosa, hakeme doğru koşarken Volkan'a temas edince ikili arasında itişme başladı. Volkan Şen, Sosa'nın boynuna yumruk atarken, tartışma sonrası hakem Cüneyt Çakır, iki futbolcuyu da sarı kartla cezalandırdı.

NANİ SAHNEYE ÇIKTI
Mücadelenin 60. ve 80. dakikaları arasında iki ekip de set oyununa dönerken, 82. dakikada Beşiktaş sol kanadında yaşanan pozisyona Alexis topa vurmakta geç kalınca Ozan meşin yuvarlağa vücudunu koyarak topu önüne aldı. Hızla ceza sahasına giren Ozan'ın pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Nani meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. (2-0)

88'de Quaresma'nın etkili ortasında Cenk'in kafa vuruşu direğin dibinden auta giderken, 90+4. dakikada ise Cenk'in ortasında Mario Gomez, altıpasta meşin yuvarlağı auta gönderdi. Karşılaşma Fenerbahçe'nin 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

SARI KARTLAR VE OYUNCU DEĞİŞİKLİKLERİ
Fenerbahçe - Beşiktaş mücadelesinde toplam 6 sarı kart çıkarken, sarı-lacivertli takımdan Alves, Caner, Nani ve Volkan Şen kart gören isimlerdi. Beşiktaş'ta ise Quaresma ve Sosa sarı kart gördü.
Siyah-beyazlı takımda Gökhan Töre Olcay'ın yerine, 83'te ise Oğuzhan'ın yerine Cenk Tosun oyuna dahil oldu.
Ev sahibinde ise 61. dakikada Diego'nun yerine Ozan, Alper'in yerine Nani; 78'de ise Volkan Şen'in yerine Hasan Ali oyuna dahil oldu.

İSTATİSTİKLER
Müsabakada 90 dakika boyunca Beşiktaş, yüzde 57'ye 43'lük topla oynama oranıyla mücadele etti. Sarı-lacivertliler 229 başarılı pas yaparken, Beşiktaş'ın pas sayısı 327 oldu. Rakip kaleye 13 şut atan Pereira'nın öğrencileri 7'sinde isabet sağlarken, rakip ağlara 2 gol yazdırdı. Kara Kartal ise Fenerbahçe kalesine 11 şut gönderirken 4'ünde isabet buldu. İki takım da maç boyunca 7'şer korner kullandı.
Karşılaşmada Volkan Şen, rakip kaleye 4 şut gönderirken 2'sinde isabet buldu. Mario Gomez ise 3 şutun ikisinde isabet sağladı. Atiba Hutchinson 65 pas denemesinde 58 isabetli pas başarısı yakalarken, onu 57'ye 40 ile Marcelo takip etti.

Pas başarı yüzdesinde Mehmet Topal yüzde 91'lik oranla maçta kullandığı bütün toplarda neredeyse isabet sağlarken onu pas başarı oranında yüzde 89 ile Atiba takip etti. Rakiplerinden 7 top kapan Gökhan Gönül, siyah-beyazlılara göz açtırmazken, onu 4 top kapma ile Josef De Souza takip etti.