TÜRK-İŞ Sendikası üyeleri, çalışma hayatının yeninden düzenlenmesi kapsamında tartışmaya açılan ''kiralık işçi'' tasarısına karşı imza kampanyası başlattıklarını duyurdu.

TES-İŞ sendikasının önünde yapılan açıklamada, grup adına konuşan TÜRK-İŞ İl Temsilcisi ve TES-İŞ Samsun Şube Başkanı Nakif Yılmaz 1-4 Mart tarihlerinde Çitflik Caddesi'nde kuracakları stantta imza toplayacaklarını ve bunları da AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel'e verileceğini söyledi.

PARALI KÖLELİK SİSTEMİ
Kiralık işçi düzenlemesinin, Türkiye gibi çalışma hayatı kuralları oturmamış bir ülkede vahim sonuçlara yol açacağını kaydeden Yılmaz, ''Sosyal tarafların görüşü alınmadan TBMM'ye gönderilen tasarıda işverenin kiralık işçiyi istediği koşullarda çalıştırılmasının da yolu açılıyor ve çalışanın yasal güvenceleri de ortadan kaldırılıyor. Buna göre işveren 'Esaslı bir gerekçesi' varsa, kiralık işçiyi emsal işi yapan işçilerden farklı koşullarda çalıştırabilecek. 'Siparişlerim var' gerekçesine sığınan bir işveren, kiralık işçisini fazla mesai, dinlenme hakkı, haftalık izin gibi haklardan mahrum bırakarak çalıştırabilecek. Tasarıda bu tür suistimallerin önlenmesine yönelik hiçbir düzenleme yok. Taşeronluk uygulamasını dahi aratacak olan bu düzenleme, modern dünyanın adeta paralı kölelik sistemi. Çalışma hayatındaki tüm dengeler bozulacak ve her şey işçi aleyhinde olacak'' diye konuştu.

MÜCADELEYE DEVAM
TÜRK-İŞ olarak çalışanlar için mayınlı alanlar oluşturacak kiralık işçi düzenlemesine karşı olacaklarını ifade eden Yılmaz şunları söyledi: ''Çalışanların haklarının korunması için mücadelemize devam edeceğiz. Kamuoyunu ve meclisteki siyasi partileri bilgilendirme çalışmalarımıza hız kazandıracağız. Bunun için Samsun'da İstiklal Caddesi ve Mecidiye Çarşısı üzerinde açacağımız standlarda 4 gün boyunca imza toplayacağız. Toplanan imzaları daha sonra AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel'e ileteceğiz.''

Zerrin SOMUNCU