Türkiye'nin dört bir yanında yapılan 750 mahalle tipi tesislerde; halı sahalar, tenis kortları, basketbol ve voleybol sahaları yer alıyor. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, mahalle tipi tesislerin yaygınlaştırılacağını belirtti

750 TESİS YAPILDI
Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlere daha rahat spor yapabilmelerinin yanı sıra spor yoluyla sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla 'mahalle tipi' spor tesislerini hayata geçiriyor.

Milyonlarca gencin spor yapabileceği ve boş vakitlerini değerlendirebileceği mahalle tipi spor tesislerinin, Türkiye genelinde yaygınlaştırılması için çalışmalara devam ediliyor. Bugüne kadar yapımını tamamlanan 750 adet mahalle tipi spor tesisi gençlerin hizmetine sunuldu. Adeta bir spor kompleksini andıran bu tesislerde halı sahalar, tenis kortları, basketbol sahaları ve voleybol sahaları yer alıyor.

AİLELER MUTLU
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bugüne kadar 125 milyon liralık yatırımla 750 mahalle tipi spor tesisi yapıldığını belirterek, "Büyük tesisleşme hamlesine imza atıyoruz. Mahalle tipi tesislerimizin spor yatırımları arasında ayrı bir önemi var. Çocuklarımızın enerjilerini atacakları sosyal aktivite yapabilecekleri yerler arıyorlar. Biz de bu sebeple; mahalle tipi diye tabir ettiğimiz tesisler yapalım istedik. Mahalle arasında yapılan tesisler sayesinde ailelerimiz evlatlarının nerede vakit geçirdiğini bilecekler. Bu yatırımlarla ilgili ailelerden ve gençlerden çok olumlu geri dönüşler alıyoruz" dedi.