Alaçam 25. Bengü Yayla Şenlikleri renkli görnütülere sahne oldu. Şenlik kapsamında düzenlenen güreşlere 370 güreşçi katıldı. Şaban Yılmaz rakibi Recep Kaya'yı final maçında yenerek başpehlivan oldu.

DAYANIŞMA RUHU ÖNEMLİ

Güreşlerin ağalığını ise 255 bin lirayla Hasan Acar aldı. Acar, Bengü Yayla Şenlikleri'nin nesilden nesle geçmesini istediklerini ifade ederek, "Elimizden geldiği kadar Alaçamımızın, köyümüzün adını yaşatmaya çalışıyoruz. Allah'ım bana güç verdiği sürece her zaman ilçemizin ve Bengülüler'in yanında olacağım" dedi.

Bengü ve Civar Köyleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bekir Keskin ise, "Bengülüler kendi vatanını, toprağını seven insanlar. Bizleri köyünü yaşatmaya çalışan ve bunun için çaba veren insanlarız. Bu kapsamda bizlerin yanında olan herkese sonsuz teşekkür ederiz" diye konuştu.

YOĞUN KATILIM

Güreşleri, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, AK Parti Samsun milletvekilleri Hasan Basri Kurt, Orhan Kırcalı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, MHP İlçe Başkanı Abdurrahman Çamaş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş izledi.

Ümit CEYLAN