Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Rahvan At Yarışları, bu yıl da Çarşamba Belediyesi Yeşilköy Doğal Yaşam Parkı'nda, Türkiye'nin birçok şehrinden gelen usta rahvan binicilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan Rahvan At Yarışları, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla devam etti.

YEŞİLKÖY HERKESE HİTAP EDECEK

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu'na teşekkür ederek açılış konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, başka spor dallarında da etkinlik yapmak istediklerini dile getirerek, "Yeşilırmak kıyısında merkeze 5-6 km uzaklıkta bir alan olan Yeşilköy Doğal Yaşam Parkı olarak adlandırdığımız bu alanda, spor aktiviteleri, piknik alanları, çiftlik, cami, Çarşamba Sokağı, Çarşamba Konağı gibi birçok mekan olması ve 7'den 70'e herkese hitap eden bir alan olması için çalışmalarımız devam ediyor' diye konuştu.

KIYASIYA REKABET

8 Temmuz'da Av Köpekleri Mera Yarışması ile başlayan festival, 9 Temmuz'da Tek Kurşun Trap Atış Müsabakası ve Rahvan At yarışlarıyla son buldu. Türkiye'nin birçok şehrinden katılımcıların olduğu yarışmalar, birinci olmak için kıyasıya yarışan yarışmacıların mücadelesine sahne oldu. 10 ilden 65 rahvan atın katıldığı yarışlarda 6 kategori yer aldı. Yarışmaların sonunda dereceye girenlere ödülleri verilirken, İlçe protokolüne teşekkür plaketi takdim edildi.
Bölge halkının yoğun ilgi gösterdiği festivale, Kaymakam Mustafa Güney, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, AK Parti İlçe Başkanı Halit Doğan, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Ramazan Ünal, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Günal Genç ve çok sayıda davetli katıldı.