AYM'nin Can Dündar ve Erdem Gül hakkında verdiği tahliye kararıyla ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ bugün açıklamalarda bulundu.

Bakan Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili kararını eleştirmesinin demokratik bir hak olduğunu vurguladı.

Bakan Bozdağ, Anayasa Mahkemesi'nin Dündar ve Gül ile ilgili kararının anayasa ihlali olduğunu söyledi.

AYM BAŞKANI'NDAN ELEŞTİRİLERE YANIT

Biz işimizi yapıyoruz

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, "Anayasa Mahkemesi'ne Bireysel Başvuru Sisteminin Desteklenmesi Ortak Projesi"nin açılış konuşmasını yaptı.

Arslan konuşmasında, 'Konu da zaman da manidar değil. Konferansın konusu yıllar önce belirlendi. Zamanı da aylar önce belirlendi' hatırlatmasını yaparak başladı.

Anayasa Mahkemesi'nin bireysel başvurulara yönelik kararlarının ardından yapılan eleştirileri değerlendiren Arslan şunları söyledi:

Yargıçlar kutsal varlıklar değildir. Mahkeme kararları eleştirilebilir eleştirilmelidir de. Biz de bu nedenle kararlarımıza yönelik her türlü eleştiriye saygı duyuyoruz.

Ancak hayali diyaloglar üreterek talimatla karar veriyormuşuz gibi ithamları da kınıyorum.

Bugün alkışlayanlar tabir yerindeyse lanetleyebiliyor.

Hatta bazı kişiler verilen kararı alkışlayabiliyor ancak daha sonra aynı kişiler aynı hakimlerin verdiği kararı 'skandal' olarak niteleyebiliyor.

Verdiğimiz kararlara göre varlığımız hatırlayanlar değişse de biz hep buradaydık ve burada olmaya devam edeceğiz.

Kınayanın kınaması da övenini övgüsü de AYM'yi etkilemez.

Biz işimizi yapıyoruz. Bireysel başvuruda başvuranın kimliğine de bakmıyoruz.