Samsunspor, bilindiği üzere mali kriterleri yerine getirmediği için 3 puan silme cezası almış, FIFA tarafından verilen bu cezayı geçtiğimiz ay Türkiye Futbol Federasyonu uygulamıştı.

Üç puanı silinen Samsunspor, Süper Lig hedefi yolunda önemli yara almıştı. Cezanın uygulandığı dönemde Samunspor Yönetim Kurulu'nun 3 puanı silinen diğer 6 kulüple birlikte hareket ederek hukuki yollara başvuracakları gündeme gelmişti. Konu Samsunspor zirvesinde de gündeme geldi.

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLADI
Samsun Valisi İbrahim Şahin, yaptığı açıklamada, "Samsunspor'un üç puanı silindi. Bununla ilgili hukuki süreç başladı. Hem ben hem büyükşehir belediye başkanı hem de Samsunspor Yönetim Kurulu'nun ne yapması gerektiğiyle ilgili değerlendirmelerde bulunduk" dedi.

İTİRAZ ZAMANIMIZ VAR
Samsunspor Başkanı Erkurt Tutu ise, "Yasal olarak hala itiraz etme zamanımız var. Üst mahkemelere taşıma şansımız var. Bizim avukatımızda geçmişten bu yana ciddi çalışma içerisinde. Konuyu nerelere taşıyabiliriz bunu paylaştık. Geçen sezon oyuncunun parasını ödememize rağmen üç puanımız silindi. Çok mücadele ettik fakat kulübümüz lehine karar çıkmadı. Bu sezonki cezayla ilgili de mücadele etmemiz gerektiğini paylaştık" diye konuştu.

MUHAMMET ÇAVUŞOĞLU