İstanbul'da düzenlenen 'Dünya Petrol Kongresi' başladı. 'Petrol ve doğalgaz endüstrisinin olimpiyatları' olarak adlandırılan ve bu yıl 22'ncisi düzenlenen kongrede konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar krizinin çözümü konusunda Türkiye olarak ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini belirterek, 'Körfez bölgesinde yaşanan gerilimin bir an evvel giderilmesini istiyoruz. Artık bölgede krizler istemiyoruz' dedi. Tüm tarafların meseleye sağduyuyla bakarak diyalog kanallarını açık tutması gerektiğini anlatan Erdoğan, bölgenin ve dünyamızın huzura ihtiyacı olduğunu kaydetti.

IRAK'TA YAŞANANLAR VE 'BAĞIMSIZLIK REFERANDUMU' GİRİŞİMİ

Erdoğan, Irak'ta yaşanan gelişmelere de değinerek, 'bağımsızlık referandumu' gibi tek taraflı girişimlerden kaçınılması, milli güçlerin etkilerinin azaltılması ve PKK'nın varlığına son verilmesi gibi hususların bu ülkenin geleceğinde belirleyici olacağını söyledi.

"KİMSE TÜRKİYE'NİN TEPKİSİZ KALMASINI BEKLEMESİN"

Türkiye'nin terörle mücadelesine vurgu yapan Cumhurbaşkanı, bu konuda çok net mesajlar vererek, 'Türkiye olarak biz terörle mücadelede çok büyük bedeller ödedik. Bizim verdiğimiz mücadele, kendi milli güvenliğimiz yanında dünyanın enerji güvenliğini de çok yakından ilgilendiriyor. Hiç kimse Türkiye'nin, çevresinde olup bitenler karşısında tepkisiz kalmasını, kendisine yönelik saldırıları karşılıksız bırakmasını beklemesin. Ülkemizin ve milletimizin güvenliği konusunda, sınırlarımız içinde ve dışında ne yapmamız gerekiyorsa, kimseden izin almadan yapmakta kararlıyız. Bunun da bilinmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

KIBRIS SORUNU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde, Kıbrıs sorunu ve sonuçsuz kalan Cenevre görüşmeleri de vardı. 'Doğu Akdeniz'de geçen hafta büyük bir fırsat kaçtı' diyen Erdoğan, buna Rum tarafının sorumsuz adımlarının sebep olduğunu kaydetti.