Samsunspor'un yaşadığı sorunların çözümü için günlerdir camianın sonucunu merakla beklediği zirve gerçekleşti.

Zirveye Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Ediz, Canik Belediye Başkanı Vekili Ahmet Haşim Baki, Samsunspor Başkanı Erkurt Tutu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Turan Çakır katıldı.

PROJELER SUNULDU


Samsunspor'un içinde bulunduğu süreç, yaşadığı sorunlar ve sorunların çözümü için tüm şehrin ne tür destekler vermesiyle ilgili düşüncelerin paylaşıldığı, fikir alışverişinde bulunulduğu toplantı yaklaşık 2 saat sürdü. Toplntıda, yönetim, kulübe sabit gelir sağlanması konusunda 13 proje sundu. Kulübün yaşadığı sorunlar, bir dosya halinde Vali İbrahim Şahin ve tüm belediye başkanlarına verildi.

VALİ ŞAHİN'İN AÇIKLAMASI
Samsun Valisi İbrahim Şahin, yaptığı açıklamada, "Samsunspor'un geleceğini, Süper Lig'e çıkması ile ilgili ne tarz destekler gerektiği, yönetimin taleplerini ve bizlerin ne yapabileceğini görüştük, Fikir alış verişinde bulunduk. Kulübün ekonomik durumu değerlendirildi. Yapılması gerekenlerle ilgili konuşuldu. Düşüncelerimizi paylaştık" dedi.

SORUNLAR PAYLAŞILDI
Samsunspor Başkanı Erkurt Tutu ise zirvede yaşananları gazetecilerle paylaştı. Tutu, "Bizleri çok iyi anladıklarına ve sorunlara çözüm bulabilmek için çaba sarfedip, gereğini yerine getireceklerine inanıyorum. Bilgileri verdik ve hepsi fikirlerini açık şekilde ifade etti. Samsunspor'un içinde bulunduğu sorunları açık şekilde kendileri ile paylaştık."

BAŞARIYI YÜZDE YÜZ ETKİLİYOR
"Şehrin, siyasetin, bürakrasinin, işadamlarının, belediyelerin desteği, sportif başarıya yüzde yüz direkt etki içinde. Son üç haftada aldığımız Samsunspor takımının başarısı bir yerde bugünkü toplantının ve desteğin ileri derecede olmasına katkı sağladı."

BU ŞEKİLDE BİRLİKTELİK İLK KEZ OLDU
"Çok uzun süredir yöneticilik yapmama rağmen bu şekilde bir birlikteliği bügün ilk kez görüyorum. Hepsi Samsunspor'un sorunlarının çözümü için çaba sarfedeceklerini hissettirdi. Bundan sonra maddi ve manevi olarak takımın ve kulübün yanında olacaklar. Bu toplantı burada bitmeyecek. Bu tür programları tekrar edecekler. 3 ay boyunca takımımıza sahip çıkılması, desteklenmesi gerekiyor ki başarı elde edelim."

KAVGA-DÖVÜŞ KENARA BIRAKILMALI


"Sıkıntıları hepimiz biliyoruz. Sıkıntıların Samsunspor'un Süper Lig'e çıkmasıyla çözüleceğinide biliyoruz. Kavgayı, dövüşü, eleştrileri bir kenara bırakıp herkes tüm enerjisini bu olumlu gelişmelere ayarlayarak, çaba sarfederek bu proöjenin içerisinde olmasını istiyorum."

DESTEKLE BAŞARACAĞIZ
"Şehrimizi yönetenlerin, bakanımızın, valimizin, belediye başkanlarımızın verdiği destek bizlerin gece gündüz yaptığı çalışmalar sonucunda hep birlikte el ele kulübü sezon sonuna taşımayı düşünüyoruz. Samsunspor, sadece bugün burada gördüğünüz 10-15 kişinin değil. Çok büyük sorunlarla boğuştuğumuzu sizlerde biliyorsunuz. Bu 3-4 ayda her şeyi bir kenara bırakıp bu işi başarmaya çalışacağız."

HEPSİ SÖZ VERDİ
"Biz sezon sonuna kadar Samsunspor'un, ihtiyacı olanları kendileri ile paylaştık. Bu sorunların çözülmesi için herkes, taşın altına elini değil
yüreğini, vucutlarını koyacaklarının sözünü verdi. Maddi ve manevi olarak sorunların çözümü için söz verdiler. Beyediye başkanlarımızın hepsi çalışmaya başlayacaklar. Sizlere paylaşacağız."

ENGELLER AŞILACAK
"Hep birlikte her şeyi kenara bırakıp herkes yapması gerekeni yapacak. Şu birlikteliği başrabilirsek Samsun ve Samunspor anlamında çok şeye başlamış olacağız. Çok ciddi destek ve önerilerde bulundular İnşallah sezon sonuna kadar engeller aşılmış olur. "

13 PROJE SUNULDU
"Sabit gelir kaynaklarıyla ilgili projelerin hepsini başkanlarımıza verdik. Bu toplantı, yapıldı bitti daha olmayacak diye bir şey yok. Hangi ilçe belediye başkanı veya büyükşehir belediye başkanı hangi konuda yardımcı olabilirse bizlerle diyalog içerisinde olacak. Sürekli gelir kaynağı konusunda 12-13 proje sunduk, gerçekleşmesi için talepte bulunduk. Büyükşehir destek veriyor her ay. 12 aya yaydığınız zaman çok ciddi kaynak oluyor. Ben bu projelerde olumsuz sonuç çıkacağına inanmıyurum."

MUHAMMET ÇAVUŞOĞLU