Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun Genç İş Adamları Derneği (SAMGİAD) Başkanı Savaş Gömeç, Samsun'da olimpiyat rüzgarının çok keyifli esmeye başladığını ifade etti.

SAMSUN İÇİN BÜYÜK ŞANS

Başkan Gömeç, "Olimpiyatlar için 108 ülkeden gelecek 5 bin 100 sporcu ve bunların beraberindeki aileler, basın mensupları, teknik destek ekipleri dahil güzel Samsunumuzun tanıtılmasına ve yurt dışında bilinirliğinin artırılması için çok önem arz eden elçiler olacak. Olimpiyat oyunlarının şehrimize ekonomik ve sosyal anlamda çok ama çok ciddi katkıları hissedilmiş durumdadır. Cateringten hizmet sektörüne, araç kiralamalardan mekan rezervasyonu ve reklam şirketlerine kadar birçok alana önemli destek sağlanacak" dedi.

HEPİMİZE GÖREV DÜŞÜYOR

Samsun Genç İş Adamları Derneği olarak bu organizasyonu çok önemsediklerini belirten Başkan Gömeç, "Olimpiyatlar için kurulan bu tesisler, spor alanları yol gibi çalışmalar Samsun'da Deaflympics sonrasında da birçok büyük şampiyonaya ve spor organizasyonlarının da müjdecisi olacaktır. Spor kenti Samsun olarak da bizlere düşen, gelecek olan sporcu ve misafirleri Anadolu sıcaklığı, Karadenizli misafirperverliği ile ağırlamaktır" diye konuştu.

BÜYÜK EMEK VAR

Gömeç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bu önemli organizasyonun ve bundan sonra gerçekleşecek spor etkinliklerinin Samsun'da yapılmasında en önemli çaba, gayret ve emek başta Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç'ındır. Kendilerine şahsım ve SAMGİAD olarak şükranlarımızı sunuyorum. Organizasyon süresince gerekli her konuda desteklemeye hazır olduğumuzun bilinmesini arz ediyorum. Sayın Valimiz'e de bu vesile ile şehrimize 'hoşgeldiniz' derken Valimiz Sayın Osman Kaymak ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Yılmaz'a, Genel Koordinatörümüz Sayın Serkan Baltacı' ya şimdiden emekleri için teşekkür ediyor kolaylık ve başarılar diliyorum."