Siyah-beyazlılar, Fenerbahçe ile oynanan derbide Onursal Başkan Süleyman Seba'ya küfür edildiği gerekçesiyle rakiplerine tepki göstermiş ve özür beklediklerini bildiren bir açıklama yayımlamıştı.

Beşiktaş, Fenerbahçe'den Özür Bekliyor

Sarı-lacivertli kulüp resmi internet sitesi üzerinden bu açıklamaya cevap verdi. Fenerbahçe'den konu ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

Dün sahamızda oynanan ve takımımızın 2-0 galip geldiği Beşiktaş maçının ardından, bugün Beşiktaş Kulübü'nün yaptığı açıklama üzerine tarafımıza cevap hakkı doğmuştur.

Beşiktaş Kulübü'nün yaptığı açıklamayı, dün sahamızda aldıkları mağlubiyeti kendi camialarına unutturma yönünde beyhude bir çaba olarak değerlendirmekteyiz.

Rahmetli Süleyman Seba, hem camiamız, hem de Türk Futbolu için hiçbir zaman unutulmayacak bir değerdir ve bu değer hiçbir tezahürat ya da söylemle zarar görmeyecek önemdedir.

Ancak bahse konu açıklamaya imza koyanlar, Rahmetli Seba üzerinden hem başarısızlıklarının üzerini örtme gibi çirkin bir çaba içerisine girmekte, hem de sözde hassasiyetlerini kendileri hiçbir noktada göstermemektedirler. Bunun en çarpıcı ve yakın örneği ise, dünkü futbol maçından henüz 1 gün önce oynanan Beşiktaş - Fenerbahçe Kadın Basketbol maçında, Başkanımız ve kulübümüze edilen, hem salondakilerin hem de televizyonları başında maçı takip edenlerin dakikalarca dinledikleri ağır küfürlere hiçbir tepki verilmemesi, bu durumdan adeta zevk alırcasına olaya seyirci kalmalarıdır.

Beşiktaş'ın oynadığı tüm karşılaşmalarda, müsabaka kulübümüzle ilgili olsun ya da olmasın, Başkanımıza ve camiamıza edilen toplu küfürler tüm sporseverlerin bilgisi dahilindedir.
İlgili kulübe verebileceğimiz en faydalı tavsiye, yaşadığı dönemde kulübümüz kadar sahip çıkamadıkları Rahmetli Seba üzerinden kendi başarısızlıklarını örtme gayreti yerine, takımımızın aldığı haklı galibiyeti tebrik etmeleri ve yapmaya çalıştıkları yapay gündemlerle kamuoyunu manipüle etme çabalarından bir an önce vazgeçmeleridir.