Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, katıldıkları uluslararası bir yarışmada 'Bomba İmha Robotu' ile 2'ncilik ödülü almaya hak kazanarak ilçeye büyük gurur yaşatan Terme Mesleki Anadolu Lisesi öğrencilerini 3 boyutlu yazıcı ile ödüllendirdi.

İYİ BİR GELECEK İÇİN
Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Eğitim Enstitüsü (EİT) ve TÜBİTAK desteğiyle Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından, 'Çanakkale Geçilmez' teması ve 'Ahican Barış İçin Nöbette' sloganıyla düzenlenen Robot Yarışması'nda hazırladıkları 'Bomba İmha Robotu' ile büyük başarıyı yakalayan öğrencileri kutlayan Şenol Kul, "İyi bir gelecek için gençlere yatırım yapıyoruz. Termeli öğrencilerin hayat standartlarını yükseltiyoruz. Onların teknolojiden faydalanabilen birer nesil olması için elimizden geleni yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

SİZ YETER Kİ ÜRETİN
Geleceğin neslinin 'kaybeden değil kazanan' olacağını söyleyen Başkan Şenol Kul, 3 boyutlu yazıcı hediye ettiği öğrencilere ayrıca, "Siz yeter ki bir şeyler yapın, üretin, ortaya koyun. Bizler de her zaman sınır ve ölçülerimiz içerisinde yanınızda olalım. Sizler geleceğimizsiniz. Sizin kazanmanız demek bizim, toplumumuzun, yaşadığımız kentin, ülkemizin kazanması demektir" diye seslendi.

ÖĞRENCİLERDEN SÖZ
Okul öğrencileri de Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'a teşekkür ederek, "Bizleri yöneten büyüklerimizin desteklerini hissetmek, onların yanımızda olduğunu görmek bizlere daha da cesaretlendiriyor. Başkanımızın bu değerli hediyesi sayesinde de bundan sonra daha büyük projeleri hayata geçirme fırsatı yakalayabileceğiz. Çok daha fazla çalışacağız" dedi.

Okul Müdürü Bülent Yıldız da, "Keşke sizin gibi idarecilerle önceki yıllarda da çalışabilseydik. Okulumuz teknolojik alanda çok daha ileri bir noktada olabilirdi. Katkı ve desteklerinize teşekkür ediyoruz. Bu sayede başarılarımız artarak devam edecektir" diye konuştu.