ABD Başkanı Donald Trump'ın oğlu Donald Trump Jr'nın Hilary Clinton hakkında zarar verici bilgiler elde etmek için Rus avukatla görüştüğü ortaya çıkmıştı. ABD Başkanı Trump'ın Rusya soruşturmasıyla ilgili yeni gelişmeler ortaya çıkmaya devam ediyor. Trump Jr'ın Rus avukat ile gerçekleştirdiği görüşmeden önce mail yolu ile bilgilendirildiği ifade edildi. New York Times'da yer alan habere göre, yayıncı Rob Goldstone'un Trump Jr'a bir mail göndererek, Trump kampanyasına destek olmak isteyen Rus hükümetinin Clinton'a zarar verecek bilgilere sahip olduğunu söyledi.
Ancak Trump'ın Rusya soruşturmasını yürüten Avukatı Marc Kasowitz'in Sözcüsü ve Mark Corallo, Başkan'ın toplantıdan haberdar olmadığını ve toplantıya katılmadığını söyledi. Demokratik Ulusal Komite Sözcüsü ise Donald Trump Jr'ın bir dış hükümetin seçimleri yönlendirme yardımını kabul etmeye gönüllü olduğunu kaydetti. Sözcü, Trump'ın ailesinin aylar boyunca Kremlin'in ABD seçimlerini hacklemeye çalıştığı haberlerini izledi ve durumu kutlamak ve haberlerin bu şekilde devam etmesini teşvik etmekten başka hiçbir şey yapmadığını sözlerine ekledi.
Rusya soruşturmasında Trump Jr'ı temsil eden Avukatı Alan Futerfas, dün yaptığı açıklamada Mayıs ve Haziran 2016 döneminde Trump Jr'ın çok yoğun olduğunu, bu zaman içinde Robet Goldstone'ın kendisi ile mail yoluyla bağlantı kurduğunu söyledi. Futerfas, Trump Jr'ın toplantıda ne hakkında görüşüleceği konusunda hiçbir bilgisinin olmadığını, toplantının 20-30 dakika sürdüğünü ve toplantıdan hiçbir bilginin çıkmadığını ifade etti. Başkan Trump'ın toplantıdan haberinin olmadığını söyleyen Futerfas, Trump Jr'ın yanlış bir şey yapmadığını iddia etti. Futerfes, Rus Avukat Natalia Veselnitskaya'nın bir hükümet yetkilisi olmadığını ve Trump Jr'ın hiçbir şekilde bir komiteden veya hükümet ofisinden herhangi bir talep almadığını sözlerine ekledi.

Donald Trump Jr toplantıdan önce bilgilendirilmiş