Samsun Valisi Osman Kaymak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın başkanlığında 15 Temmuz'u anma programlarıyla ilgili bir toplantı yaptıklarını kaydetti.

ŞEHİTLİK ZİYARETİ

Gençlik ve Spor Bakanlığının belirlediği kriterler ve genelge doğrultusunda bir program hazırladıklarını belirten Kaymak, program kapsamında ilk olarak bu sabah şehitlik ziyareti yapılacağı, öğle ise Büyük Cami'de şehitler için mevlit okutulacağını ifade etti.

MEYDANDA TOPLANILACAK

Kaymak, 15 Temmuz gecesi Cumhuriyet Meydanı'nda toplanılacağını ve meydanda büyük ekranların kurulacağını dile getirerek, şu bilgileri verdi: "Akşam saat 23.00-00.00 gibi Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden canlı yayın ile tüm halkımıza hitap edeceklerdir. Sayın Cumhurbaşkanımızı Samsun halkının Cumhuriyet Meydanında dinlemesini istiyoruz. Daha sonra saat 02.30'da Sayın Cumhurbaşkanımız Ankara'ya gelerek TBMM'nin önünde tekrar halkımıza hitap edeceklerdir."

15 TEMMUZ UNUTULMAYACAK

Kurumlardan o gece için ayrı ayrı program düzenlememelerini isteyen Kaymak, "Hep birlikte bu programda buluşmak istiyoruz. 15 Temmuz'u yaşatma anlamında da Samsun halkının bizleri yalnız bırakmayacağını ümit ediyorum. O heyecanın tekrar yaşanmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Vali Kaymak, 15 Temmuz'da tüm Samsun halkını Cumhuriyet Meydanına davet etti.