Samsun Sinop Veteriner Hekimler Odası, suni tohumlama kursu başlattı. Kurs hakkında bilgi veren Samsun Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mahmut Çetinkaya, kursun bir hafta süreceğini belirterek, alanında uzman kişilerin eğitim verdiğini ifade etti. Ağustos ayında ikinci bir kurs düzenleyeceklerini de dile getiren Başkan Çetinkaya, kurslar sonunda kursiyerlere Bakanlık onaylı Suni Tohumlama Sertifikası verileceğini vurguladı.

KURS BİR HAFTA SÜRECEK

Samsun Sinop Veteriner Hekimler Odası olarak her yıl tohumlama kursları düzenlediklerini ifade eden Başkan Çetinkaya, 2017 yılının ilk kursunu gerçekleştirdiklerini, ağustos ayında ise ikincisini yapacaklarını söyledi. Çetinkaya, 'Kurs, Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde ve ilgili bakanlıktan alınan izinle açıldı ve bir hafta sürecek. Genç veteriner hekimlere kurs veriliyor, OMÜ Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri eğitimleri veriyor. İlk gün OMÜ Veteriner Fakültesi Dölleme ve Suni Tohumlama Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Selçuk, sunum yaptı' ifadelerini kullandı.

YENİ BİLGİ EDİNİLİYOR

Kursun, teorik ve pratik olmak üzere iki aşamada gerçekleştirildiğini belirten Başkan Çetinkaya, 'Hem meslektaşlarımıza yeni bilgiler edindirmek hem de eski bilgilerini tazelemek amacıyla kursumuzu düzenledik. Kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere Bakanlık onaylı Suni Tohumlama Sertifikası verilecek. Suni tohumlama yapabilmek için, bu sertifikanın olması gerekiyor. Kursumuza sadece Samsun'dan değil ülkemizin değişik yerlerinde yaşayan meslektaşlarımız da katılıyor. Şu an 15 kişilik bir grup kursa katılıyor, ağustos ayında açılacak kursumuz ise 20 kişilik olacak' şeklinde konuştu.

Zeynep Irmak ÖCAL