Siyah-beyazlıların başkanı Fikret Orman, Vodafone Arena'daki ofisinde düzenlediği basın toplantısında Fenerbahçe derbisine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sarı-lacivertli taraftar tarafından Beşiktaş Onursal Başkanı Süleyman Seba'ya edilen küfürlere tepki gösteren Orman, derbinin hakemi Cüneyt Çakır'ı da eleştirdi.

'SABRIMIZ TAŞMAKTADIR'
Toplantının başında hakem Cüneyt Çakır'ın kararlarına ilişkin görüntü izleten Orman, 'Bu video MHK Seminerleri'nde ders olarak gösterilmelidir. Bunu ben değil Fenerbahçe Hocası da bir gazetecinin sorduğu soruya verdiği cevap ile teyit edilmiştir. Beşiktaş, Cüneyt Çakır'ın derbilerdeki hareketleri ile ilk defa karşı karşıya kalmıyor. Çakır 11 defa maça çıkmış ve 7 maçı kaybetmişiz. 3 maç berabere, 1 maç galibiyet ile sonuçlanmış. O günkü maça baktığımızda, koşu mesafelerine baktığımızda 11 kilometre koşan oyuncu yoktur. Çünkü oyun çok durdu. Bize göre adil bir yönetim ortaya koymadı ve durumu idare etti. İşin garip tarafı bunu gazeteciler daha önce yazdı ve senaryo tam anlamı ile ortaya çıkmıştır. Beşiktaş, Fenerbahçe ile ilk defa maç yapmıyor ve ilk defa yenilmiyor. Bu skoru hakeme de bağlamıyoruz. Mesele Beşiktaş'ın karşı karşıya kalmış olduğu haksız durumdur. Buna artık tahammül edemiyoruz. MHK acil olarak bu işlere el atmalıdır. Türkiye'de büyük derbileri yönetecek Çakır'dan başka hakem mi yok? Bundan sonra bunun gibi durumlar devam ettiği sürece sesimizi yükselteceğiz. Şampiyonluk yoluna giderken bu durumlar ile karşı karşıya kaldığımızda sabrımız taşmaktadır.'

'ÖLMÜŞ İNSANLARA SAYGI GÖSTERİLMELİDİR'
Süleyman Seba'ya UEFA Avrupa Ligi'nde oynanan Fenerbahçe - Lokomotiv Moskova karşılaşmasında da küfürler edildiğini söyleyen Fikret Orman, 'Süleyman Ağabey'i herkes sever. Süleyman Ağabey'i Fenerbahçeliler de sever. Süleyman Ağabey'in cenazesine Beşiktaşlılar kadar diğer takımların taraftarı ve yöneticileri de gelmiştir. Fakat Lokomotiv Moskova maçında küfür edilmiştir ve biz de tepki konmasını bekledik. Fenerbahçe maçında ısınmaya çıkarken Seba tişörtleri ile çıkılması gerektiği yönünde talepler geldi. Ben de arkadaşlarımla konuştuğumda Seba'nın bu konuya malzeme olmaması gerektiğini dile getirdim ve hayır dedik. Orada edilecek bir küfürün mazeretini buna çıkarmamız lazım. Tüm Fenerbahçe taraftarı küfür etmiştir demiyorum. Fakat görüldü ki bu küfürler Beşiktaş maçında da devam etti. Bunlar ayıp şeylerdir. Spor adamlarının görevi bu tip şeylerin önüne geçmektir. Bizim Fenerbahçe camiasından beklentimiz söylemsel olarak değil de bunların arkasında durulmamasıydı. Maçın mağlubiyetine yordular. Her kulübün sembolü vardır. Ölmüş insanlara saygı gösterilmelidir. Bunlar ayıp şeylerdir. Kendiniz ile alakalı mevzuda taraftarınıza bağırıp çağırıyor ve hakaret edebiliyorsunuz. Çok sevdiğiniz başkana küfür edebiliyorlar. Beşiktaş - Fenerbahçe kadın basketbol maçında Aziz Yıldırım'a edilen küfürleri kınıyoruz. Kadıköy'de olan centilmen arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Biz gayet iyi ağırlanmışızdır. Fenerbahçeli taraftarlarla fotoğraflar çekildik. Demek ki bize yapılmıyorsa başkaları suçu kendinde aramalıdır. Herkes şunu bilmeli ki, futbol yöneticiliği ve başkanlığı sadece kendi camianı korumak değildir. Türk sporuna da hizmet etmek sizin görevinizdir. Bizim açımızdan Lefter de Metin Oktay da önemli insanlardır ve bu statta top oynamışlardır. Stat açıldığında onları da anacağımız şeyler olacak' şeklinde konuştu.

'TORKU KONYASPOR MAÇININ HAKEMİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ LAZIM'
MHK ve TFF'nin iyi niyetli olduğunu bildiklerini belirten Orman, Ziraat Türkiye Kupası'nda Torku Konyaspor ile oynanacak maça hakem Yaşar Kemal Uğurlu'nun atanmasına tepki göstererek, 'Fakat Torku Konyaspor maçına Konya nüfuslu birinin atanması ve daha evvel Konyaspor maçında geri alınması şaibe oluşmasına sebep olmuştur. Bu doğru bir hareket olmamıştır. Konyaspor maçında mümkünse hakemin bu maçtan evvel değiştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz' dedi.
'BEŞİKTAŞ'IN HAKKINI KİMSEYE YEDİRMEYECEĞİZ'
Önlerinde ligde 12 karşılaşma olduğunu ifade eden Orman, 'Beşiktaş'ın kaybettiği bir şey yoktur. Beşiktaş bütün camiası ile şampiyonluğa konsantre olmuştur. İlk yarı biz kazanmıştık, ikinci yarı onlar kazandı. Ligde 12 maç var ve daha bu köprünün altından çok su akacağı aşikardır. Biz adil yönetimlerle maçların oynanması gerektiğini söylüyoruz. Bizim üsluplarımız var. Biz oda basmalar hakaret etme tarafında değiliz. Bu işten en çok zarar gören Beşiktaş camiasıdır. Beşiktaş'ın hakkını kimseye yedirmeyeceğiz. Beşiktaş'ın daha alınacak 36 puanı var. Şampiyonluğu Vodafone Arena'da kutlayacağız' açıklamasını yaptı.

'KONU BEŞİKTAŞ OLUNCA GERİSİ TEFERRUATTIR'
Başakşehir maçında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Cüneyt Çakır'a söylediklerini herkesin bildiğini vurgulayan Orman, 'Biz de Türk sporunda kötüden uzaklaşıp, iyiyi çıkartmaya çalışıyoruz. Kötüyü örnek gösterirseniz herkes oraya gider. Ben ve Ahmet Nur Çebi bir kere bile ceza almadı. Biz de ceza almaya başlarsak onların yaptığını yapmayı biliyoruz. Konu Beşiktaş olunca gerisi teferruattır. Hakeme hakaret ediliyor ve onu rapora yazamıyorsunuz. Şimdi o hakemi Fenerbahçe maçına veriyorsunuz. Stat hakemleri etki altına alıyor. Biz 2.5 senedir deplasmanda oynuyoruz. Kendi stadımızda inşallah bunlarla karşı karşıya kalmayacağız' diye konuştu.

'SAHADAKİ OYUNA ŞAİBE GELMESİN'
Hakem atamalarının nasıl yapıldığını bilmediğini söyleyen Orman, 'Bizle alakalı bir konu değil. Ortada bir durum var ve bu dün de biliniyordu. Konyaspor maçında hakem Beşiktaş aleyhine karar verse Konyalı olduğu için diyeceğiz. Bizim lehimize verse konuşmalardan etkilendi diyecekler. Sahadaki oyuna şaibe gelmesin. Bu yüzden bu hakem değişmeli. Bizim Konya ile aramızda bir şey yok. MHK'nın bunu düzeltmesini bekliyoruz' ifadelerini kullandı.

'DERBİ MAÇLARINDA CÜNEYT ÇAKIR'I GÖRMEK İSTEMİYORUZ'
Cüneyt Çakırla ilgili sert ifadeler kullanan Orman, 'Derbi maçlarında Cüneyt Çakır'ı görmek istemiyoruz. Çakır'ın Avrupa'daki ve Türkiye'deki maçlarına bakın. Kamuoyunda anketler yapılmış ve herkes öyle düşünüyor' dedi.

'BUNLARI BİZİM YÖNETİCİLERİMİZ DE YAPAR AMA BEN YAPTIRMAM'
Fenerbahçe - Beşiktaş karşılaşmasından sonra Fenerbahçeli yönetici İlhan Ekşioğlu'nun sosyal medya hesabından yazdıkları için sorulan soruya Orman, şöyle cevap verdi:

'Noktaları sayın Ekşioğlu'na sorun. Bunlar çok ayıp şeyler. İlhan da bizim tanıdığımız bir spor adamı. Fenerbahçe için hapse girmiş biri. Bir defa değil iki defa değil... Bunları bizim yöneticilerimiz de yapar ama ben yaptırmam. Benim yöneticilerim de bunları yapmaz. Yöneticilik, başkanlık bu değildir. Oyuncular sahada adil bir oyun oynayacak. Oynanmadığı takdirde taraftarlar sahaya gelmiyor ve herkes uzaklaşıyor. Taraftarların maça gelmemesi Passolig'e bağlansa da adil oyun olmadığı için uzaklaşıyorlar. Bunları eğitmek, düzeltmek bizim işimiz değil, MHK'nın işleri. Onlar da işlerini düzgün yapsınlar. İnşallah yarın centilmence bir müsabaka olur.'