19 Mayıs ilçesi Yörükler Mahallesi Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti Su Basar Ormanları yanında bulunan bölgede Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından gözlemevi yapılması için gelen görevlilere ait araçlara yöre halkı engel oldu.

Bunun üzerine görevliler jandarmadan yardım istedi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, geniş güvenlik önlemi aldı.

Yörükler Mahallesi Muhtarı Veli Aydın yaptığı açıklamada, 'Buraya hiç kimse izin belgesi alamaz. Buranın tapusu hissedarların, bizim üzerimizde. Bizim davamız 60 yıldan beri devam etmekte. Bize gözdağı verilerek sahte evraklar düzenleniyor. Bizi tapulu yerimize sokmuyorlar' dedi.

Galeriç Ormanları bölgesinde gözlemevi yapımı için Samsun Tabiat Varlıkları Bölge Komisyonu kararını getirten Atakum İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Fatih Limanlı, 18 Şubat 2016 tarihte çıkan kararı okuyarak vatandaşları ikna etmeye çalıştı.

Kararı dinleyen Yörükler Mahallesi Muhtarı ve vatandaşlar, kararın altında komisyon başkanı olarak imzası bulunan orman mühendisi E.K.'nin 2 yıl önce Ankara'ya tayininin çıktığını ve imzanın sahte olduğunu iddia ederek, bunun için de gerekli yerlere müracaat ederek dava açacaklarını söylediler.

Atakum İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Fatih Limanlı ve 19 Mayıs İlçe Jandarma Komutanı Abdullah Tekelier, vatandaşları ikna etmek için uzun süre çaba sarf etti.

Güvenlik görevlilerinin ikna ettiği Yörükler Muhtarı Veli Aydın ve vatandaşlar, şikayette bulunmak üzere olay yerinden ayrıldılar. Vatandaşların olay yerinden ayrılmasının ardından gözlemevini yapacak görevliler alanda çalışmalara başladı.