Türk spor tarihinin en geniş katılımlı organizasyonu olarak 18-30 Temmuz tarihleri arasında Samsun'da düzenlenecek 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları hazırlıklarında son aşamaya gelindi.

Deaflympics 2017'ye sayılı günler kala, Samsun adeta olimpiyat oyunları için ilmek ilmek işleniyor. Şehrin belirli noktalarına çeşitli kent figürleri yerleştirilmesinden, boyama, çiçeklendirme çalışmalarıyla, köprü ve viyadüklerin göz estetiğine uygun donanımlarla güzelleştirilmesine kadar birçok çalışma hayata geçirildi.

EVLER RENGARENK OLDU

İlkadım İlçesi'ndeki Kalkancı, Baruthane, Liman, Cedit, Karasamsun, Kadifekale Mahalleleri, Samsun-Ankara Karayolu üzerinde bulunan Adalar Mevkiindeki bazı binalar ile Samsun-Ordu karayolu Çarşamba Havalimanı'na kadar olan güzergahtaki bazı binalar olimpiyat halkalarının rengi olan sarı, mavi, siyah, yeşil, kırmızı renklerine boyandı.

Boyalı evler kent siluetinde de renkli bir görüntü oluşmasını sağladı. Ayrıca kentte bulunan cadde ile sokak aydınlatma direklerine Deaflympic 2017'nin bayrakları asılırken, bilboardlar ve bazı binaların duvarlarına da afişler asıldı.