Samsun'un Çarşamba İlçesi'ne 15 kilometre uzaklıktaki Kumköy İlkokulu'nun 'müdür yetkili' sınıf öğretmeni 33 yaşındaki Dilek Livaneli, 6 yıldır bulunduğu okulda yaptığı çalışmalar sonucunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Samsun'da 2012'de 'Yılın mesleğinde fark yaratan öğretmeni' seçildi.

Okulun iç donanımı ve fiziki şartlarını tamamen yenileyen Livaneli, sosyal içerikli projeler hazırlayıp 14 öğrencisine ilkleri yaşattı.

BÜYÜK BAŞARI ELDE ETTİ
Yaptığı çalışmalarla fark yaratan Livaneli, Hint asıllı iş adamı Sunny Varkey'in eğitim alanında projeler geliştirmek amacıyla kurduğu ve onursal başkanlığını ABD eski Başkanı Bill Clinton'ın üstlendiği Varkey Gems Vakfı tarafından geçen yıl düzenlenen 'Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi'nin seçtiği 'En iyi 50 öğretmen' arasında yer aldı. Livaneli, böylece dünya çapında 5 bin öğretmenin arasından ilk kez son 50'ye kalan tek Türk öğretmen oldu.

KONUŞMA YAPACAK
Livaneli, bu yıl 10-14 Mart tarihlerinde Dubai'de yapılacak olan Dünya Eğitim Sempozyumu'na Türkiye'yi temsilen davet edildi. Livaneli, sempozyuma 127 ülkenin temsilcilerinin katılacağını belirterek, "Onursal başkan Bill Clinton ve farklı ülkelerden 19 eğitim bakanının katılacağı, 45 CEO, Harvard, Oxford ve Cambridge Üniversiteleri akademisyenlerin yer alacağı sempozyumda dünyanın en iyi 50 öğretmeni buluşacak. Sempozyumda tüm ülkelerin eğitim sistemleri incelenip tartışılacak. Konferansta ayrıca 50 finalistin eğitim elçisi olarak seçildiği Varkey Teacher Ambassador's Leadership Summit oturumu da yapılacak. Ben de sempozyumda kırsal bölgede eğitimin önemi, eğitimde fırsat eşitliğinin yaygınlaştırılması, aile eğitimi ve öğretmenin liderlik becerileri konusunda konuşma yapacağım. Böyle önemli bir programa davet edilmekten dolayı çok mutluyum" diye konuştu.

Öte yandan Livaneli, öğrencelerine ve öğrenci velilerine yönelik birçok yeni projeyi de hayata geçirdi. Türkiye'de ilk defa birleştirilmiş sınıflı bir köy okulda etkileşimli tahta, laptop ve tabletlerle interaktif sınıf kuruldu. Yeni açılan anasınıfı öğrencileri için 'Oyuncak Kütüphanesi' ve 'Trafik Pisti' projeleri başlattı. Livaneli'nin biyografisi, meslek yaşantısı ve eğitime adanmışlığı belgesel film olarak da çekildi.