Fortune 2017 yılındaki Türkiye'nin en büyük 500 şirketini temmuz ayında açıkladı. Bu yıl Ümsa Yatırım A.Ş. 457. sıradan listeye dahil oldu. Yine aynı listede en hızlı büyüyen şirketler sıralamasında Ümsa Yatırım A.Ş. 24. sırada yer aldı.

YARIM ASIRLIK TECRÜBE

Ümsa Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tunahan Sarıtaşlı, Türkiye'nin en büyük 500 şirketi arasında olmaktan gurur duyduklarını ifade etti. Sarıtaşlı, 'Bu yıl listede sadece tütün şirketimiz ile yer aldık. 2018 yılında turizm ve inşaat şirketlerimizin bilançolarının da eklenmesiyle listede hedeflediğimiz sıralama çok daha yukarısı olacak. 70 yıllık ticari tecrübe, güçlü finansal yapı, kaliteli ekip, sektöründe dünya lideri şirketlerle iş ortaklıkları kuran şirketlerimizle önümüzdeki yeni yatırımlarla beraber Türkiye'nin köklü şirketleri arasında adımızdan sıkça söz ettirmek istiyoruz' şeklinde konuştu.

500'DEN FAZLA KİŞİYE İSTİHDAM

İş ortakları hakkında bilgi veren Sarıtaşlı, "Tütün sektöründe Philip Morris ile Samsun, Tokat, Sinop'ta iş ortaklığımız bulunuyor. Turizm sektöründe Hilton Worlwide ile Hampton by Hilton Samsun iş ortaklığımız bulunuyor. İnşaat alanında da kamu müteahhitliği ile değerli projelere imza atıyoruz. 2016 yılında şirketlerimiz konsolide 670 milyon TL ciro gerçekleştirdi, 2017 yılında hedeflediğimiz ciro rakamı konsolide 840 milyon TL'dir. Toplamda 500'den fazla kişiye istihdam sağlayarak ülke ekonomimize destek veriyoruz. Amacımız önümüzdeki dönemlerde yeni yatırımlarla daha çok kişiye iş olanağı sunmak ve değerli projelerle ülke ekonomimize katkı sağlamak' ifadelerini kullandı.