Atakum Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu çalışmalarını sürdürüyor.

Haftanın iki günü gerçekleştirilen çalışmalarda konser hazırlıklarını sürdüren koro elemanları, birbirinden güzel eserlerden oluşan repertuvarlarını seslendiriyor.

BAŞKAN TAŞÇI'YA TEŞEKKÜR
Bölgenin en güçlü korolarından birisi olduklarını ifade eden Atakum Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu Şefi Volkan Sağlam, '55 solistten ve 25 saz sanatçısından oluşan güçlü ve başarılı bir koromuz var. Türk sanat musikisinin birbirinden değerli eserlerini, güçlü yorumcularımız ve başarılı saz sanatçılarımızla seslendiriyoruz. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın sanata ve sanatçıya verdiği büyük önem, bu anlamda bizim en büyük gücümüz oluyor. Kendisine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz' dedi.

EN ÖNEMLİ KÜLTÜR MİRASLARINDAN
Konser hazırlığı içerisinde olduklarını ifade eden Sağlam, 'Türk Sanat Müziği çeşitli İslam müziklerinin oluşturduğu zengin birikime dayanan Osmanlı müzikçilerinin ürünü olan makamsal bir müziktir. Türk Sanat Müziği, en önemli kültür miraslarımızdandır. Bu mirasın gelecek nesillere aktarabilmek için çalışıyoruz. Önümüzdeki süreçte dinleyicilerimize muhteşem bir konser yaşatmak için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Disiplinli ve düzenli bir çalışma periyotu içerisinde hazırlanıyoruz. Koromuzda yer almak isteyenleri aramıza bekliyoruz' diye konuştu.