Samsun İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Samsun Çalışma ve İş Kurumu ile 13 Ekim 2015 tarihinde paydaş kurum ortaklık beyannamesi imzalanarak 'Sosyal Hayata Katılıyorum, Eğlenirken Öğreniyorum' projesi hayata geçirildi.

İmzalanan protokol gereği farklı görevleri üstlenen kurumlar ile işbirliği içinde hareket edilerek projenin alt yapısı oluşturuldu ve projenin başarılı bir şekilde hayata geçirilmesi ve tamamlanması sağlandı. Proje kapsamında Samsun genelinde örgün öğretime devam etmeyen, Açık Öğretim Lisesi'nde okuyan 15-18 yaşları arasında 10 kız çocuğuna 15 Ekim 2015 ve 22 Ocak 2016 tarihleri arasında makrome dokuma kursu verildi. Kurs süresince sosyal ve kültürel faaliyetler çerçevesinde gezi ve yemek programları düzenlendi.

Polisevi protokol salonunda Vali İbrahim Şahin, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Hasan Kılıçarslan, Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Gençlik ve Spor Hizmetleri Ar-Ge Müdürü Celalettin Kapçak'ın katılımlarıyla sertifika töreni gerçekleştirildi.

Sertifika töreninde konuşan Vali Şahin, 'Özellikle bu yavrularımızı tebrik ediyoruz. Çünkü özellikle söyledim 14 kişiyle başladı, 10 yavruyla bitti diye. Onları kutluyorum. Diğer taraftan bu tarz kurslar aslında bir meslek edinmeye yönelttiği gibi insanların el becerilerini ortaya çıkartıyor. Bir de bazı şahısların yeteneklerini keşfetmeye fırsat olmuş oluyor. Onun İçin bu kızlarımız bu yavrularımız mutlak suretle buradan aldıkları bilgileri belki farklı kurslarla destekleyerek hayata hazırlama veya hazırlanma fırsatı elde edecekler. Makrome kursuyla beraber bir el becerisi edindiler. Özellikle çok farklı kurslara katılıp kendi yeteneklerini de belki fark edemeyecekleri yeteneklerini de ortaya çıkartıp onun üzerine ısrarla gitmeleri gerekiyor. Çünkü bu tarz faaliyetler sürdürülebilir oluyor' dedi.

İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ise, 'Kurs süresince yeni arkadaşlık ortamı oluşturulmuş, kendilerini toplum içinde doğru ifade edebilmeleri, sosyal yaşamlarını doğru yönlendirebilmeleri için destek olunmuş, farklı alanlarda yetenekleri olan kızlarımız için ortak kurumlarla işbirliği içerisinde olunarak gerekli destek sağlanmıştır. Toplumumuz siz değerli kızlarımızdan çok güzel başarılar beklemektedir. Emeğin değeri ve ayırdığınız zamanın projenin bereketi olarak eminim size geri dönecektir. Kurs süresince kızlarımızla personellerimiz arasında iyi diyaloglar kurularak, motivasyonu yüksek ve başarılı geçebilmesi için, proje daha eğlenceli hale getirilerek gezi, sinema ve yemek programları düzenlenmiştir. Ayrıca belirtmek gerekirse proje sonunda çocuklarımız file ve ağ örme konusunda el becerisi kazanmış olmaları nedeniyle, iş istihdamlarının sağlanması konusunda gerekli çalışmalar her anlamda koordinasyon ile yapılmaktadır' diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri verildi.