Samsun Barosu Lokali'nde, Samsun Barosu Başkanı Av. Kerami Gürbüz ve Samsun-Sinop Tabipler Odası Başkanı Doç. Dr. Fatih Özkan, 5 Mart 2016 Cumartesi günü Samsun Adliyesi konferans Salonu'nda 'Şiddetsiz toplum için ortak duruş' konulu panel düzenleceyeceklerini ortak toplantıyla açıkladı.

İFLAH OLMAZ KANSER GİBİ
Baro Başkanı Kerami Gürbüz, "Ülkemizde şiddet, toplumsal bir yara olarak ve büyük bir sorun olarak ve hayatımızı tehdit ederek hergün çoğalmaktadır. Toplumun farklı katmanlarında sokakta, okulda, hastanede, aile içinde, medyada ve tabii ki daha bir çok alanda ve bir çok insan grubuna karşı şiddet, giderek artan bir oranda karşımıza çıkmaktadır. Şiddet adeta iflah olmaz bir kanser hücresi gibi toplumun her zerresine nüfuz etmektedir. Her tarafı cennet olan ülkemizde neredeyle cinnet toplumuna doğru yol alıyoruz. Aklını ve duygularını yönetemeyenler, şiddeti seçiyor, gerekli tepki verilmediği, failler bedelini ödemediği için şiddet sıradan bir olaymış gibi toplum tarafından kanıksanıyor. Masum bir hak arama yöntemi gibi yaygınlaşıyor. Halbuki şiddetin masumu değil mağduru vardır. Mağdur bazen kadın, bazen çocuk, bazen doktor, bazen avukat ve bazen de öğretmendir. Şiddete maruz kalan bireylerin bu durumu normal kabul etmesi çok tehlikeli bir gelişme olarak görülmelidir" dedi.

TOPLUMSAL BİLİNÇ UYANDIRILMALI
Samsun-Sinop Tabipler Odası Başkanı Doç. Dr. Fatih Özkan ise, toplumsal sorun haline gelen konularda mutlaka toplumsal tavırlar ve ortak çözümler olması gerektiğini belirterek, "Ülkemizde yetişmiş ne kadar sosyolog, psikolog, doktor, hukukçu, eğitimci, ilahiyatçı, iletişimci ve bu konuyla ilgili sivil toplum kuruluşları ve örgütleri varsa toplumun şiddet toplumu olmaktan kurtulması için sorumlulukm üstlenmeleri gerekmektedir. Toplumsal bir bilincin uyandırılması için mutlu bir toplumun şartları mutlaka oluşturulmalıdır. Şiddetin önlenmesi için ulusça topqlumsal bir mutabakat yapılmalıdır. Şiddet gerçeğine dikkat çekmek, tüm ilgili kurumları ve duyarlı kesimlerin çözüm konusunda yapıcı anlamda uyarmak amacıyla bu paneli düzenlemeye karar verdik" diye konuştu.

Bayram OK