Samsun'un Atakum ilçesi Denizevleri Mahallesi'nde 12 Mayıs 2015 tarihinde meydana gelen olayda, esnaf Okay A.'nın (40) oturduğu apartmanın dış kapısını şifre girerek açan hırsızlar, asansör boşluğundan terasa geçip oradan da eve girdiler.

Evin yatak odasında bulunan içinde 450 bin lira değerinde para, altın, ziynet eşyası ve antika paralar ile 400 bin lira değerindeki Porsche marka otomobilin yedek anahtarı bulunan 2 adet ev tipi çelik kasayı torbaya doldurup çaldılar. Olay, polise haber verildi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. 03 Ekim 2015 tarihinde saat 01.30 sıralarında daha önce yedek anahtarı çalınmış olan 400 bin lira değerindeki 34 AZD 01 plakalı Porsche marka otomobil gece saat 01.30 sıralarında aynı mahalleden çalındı.

Hırsızlık Bürosu ekipleri, Atakum, İlkadım ve Bafra ilçeleri ile aracın gitme ihtimali üzerine Ankara ve İstanbul yolu üzerindeki güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı.

300 KAMERA TEK TEK İNCELENDİ

Polis, aralarında MOBESE kamerası ve esnaf güvenlik kameralarının da bulunduğu 300 kamerası görüntüsünü tek tek inceledi. Çalınan otomobilin 03 Ekim 2015 tarihinde saat 05.00 sıralarında Bolu Gerede'den geçtiği ve Çamlıca gişelerinden İstanbul'a giriş yaptığını tespit etti. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucu İstanbul Beyoğlu Tarlabaşı'nda İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı özel timlerinin de desteğiyle 4 ayrı adrese yapılan operasyonda Diyarbakır nüfusuna kayıtlı E.K.(38), H.Ç.(21) ve Mardin nüfusuna kayıtlı F.A. (29) ile Samsun nüfusuna kayıtlı A.O.(44) İstanbul'da yakalanarak Samsun'a getirildi.

EŞZAMANLI OPERASYON

Samsun'da 4 adreste ve 1 araçta yapılan aramada ise elebaşı olduğu iddia edilen ve Samsun'da lokanta işleten Diyarbakır nüfusuna kayıtlı M.A.(44) ile kız arkadaşı G.S.(19) ve V.Ç.(42) yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 2 adet pompalı tüfek, 1 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet extacy uyuşturucu hap, çok sayıda mermi ile kasadan çalınan ve değerinin bin lira olduğu öğrenilen saat ele geçti. Hısızların altınların bir kısmını İstanbul'da sattıkları tespit edildi.

Samsun polisi yaptığı araştırmada çalınan otomobilin change yapıldığı ve halen kayıp olduğunu ortaya çıkardı. Samsun Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan 1'i bayan 7 kişi, "oto hırsızlığı, evden çelik kasanın çalınması, uyuşturucu ve 6136 sayılı Kanun'a muhalefet" suçlarından bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi.

İstanbul ve Samsun'da gözaltına alınan E.K.(38), H.Ç.(21), F.A.(29), A.O.(44), M.A.(44) ve G.S.(19) adlı kız ile V.Ç.(42) bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi.

F.A. ve A.O., savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakılırken, 5 kişi ise nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi mahkemeye ifade veren lokanta sahibi M.A. ile E.K. ve H.Ç., tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderilirken, G.S. ve V.Ç. ise mahkemece serbest bırakıldı.