CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz ve Yönetim Kurulu üyeleri, Türk-İş Samsun Temsilciliği'nin 'Taşeronlaşmaya Hayır' kampanyasına destek verdi.

İstiklal Caddesi Süleymaniye Geçidi'ndeki imza standını ziyaret eden Akcagöz ve Yönetim Kurulu üyeleri, kampanyaya imza attı.

HÜKÜMET ÇARE BULMALI
Taşeronlaşmanın bir emek sömürüsü aracı olarak kullanıldığını belirten Akcagöz, "Hükümet, bu işe acilen bir çare bulmalı. İşçinin, emekçinin beklentisi, oyalanmak değil, beklentilerine çözüm bulunmasıdır. Ana muhalefet partisi olarak bu işin takipçisiyiz. Nerede bir emek sömürüsü varsa, biz orada olacağız. Taşeron işçiler, kadroya geçirilmelidir. Hükümetin de, taşeron işçilerle ilgili lehe düzenlemeleri acilen yapması gerektiğine inanıyoruz. AKP'ye oy veren kitlelerin de bu işi kovalaması gerekiyor. İyileştirme isteniyor ve bekleniyorsa, hükümetin lütfuna bu iş bırakılmamalı. Mağdur her kimse, gerektiğinde meydanlarda, alanlarda kamuoyu yaratmak da bunun içine dahildir, hakkını aramalıdır" dedi.

Akcagöz ve Yönetim Kurulu üyeleri, TÜM BEL-SEN ve BES Samsun Şube başkanlıklarını da ziyarat etti. Akcagöz ziyarette, "Sendikal örgütlenme ne kadar varsa, demokratik toplum ve demokratik devlet de o derece var demektir" ifadelerini kullandı.