Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şubesi Başkanı Dursun Kavuran, düzenlediği toplantıyla değerlendirmelerde bulundu.

Trafik terörünün hız kesmeden can almaya devam ettiğini belirten Kavuran, Türkiye'de her 30 saniyede bir trafik kazasının meydana geldiğini, ortalama 20-25 kişinin öldüğünü söyledi.

POLİSİN ETKİSİ YÜZDE 12
Kavuran, Türkiye'deki trafik kazalarında her yıl 20 bin civarında insanın can verdiğini belirterek, "Trafik kazalarının başlıca nedenleri ise; trafik kurallarına uymamak, aşırı hız, hatalı sollama, kırmızı ışık ihlali, alkollü- yorgun ve uykusuz araç kullanmaktır. TÜrafiek polislerinin trafik kazalarını engelleme oranının yüzde 12 olduğu gerçeğiyle yola çıkarsak, kalan hatanın yüzde 88'inin insandan kaynaklandığı ortaya çıkar" dedi.

SAMSUN'DA 3 BİN 76 KAZA
Açıkmlamasında Samsun'la ilgili veriler de paylaşan Kavuran, "Samsun'da 2015 yılında 3 bin 76 ölümlü ve yaralamalı kaza meydana gelmiştir. Bu kazalarda 46 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 5 bin 53 vatandaşımız da yaralanmıştır. Maddi hasarlı kaza sayısı ise 15 bini bulmaktadır. Bu kazaların 7 bini emniyet istatistiklerinde diğeri ise sürücüler kendi aralarında yapmış oldukları tutanak düzenlemiştir. Tüm yaya, yolcu ve sürücülerimizi trafik kurallarına bir kez daha uymaya davet ediyorum" diye konuştu.

Bayram OK